AYDIN’DA KIRSALDA YAŞAYAN KADIN ÇİFTÇİLERE YÖNELİK PEK ÇOK KURULUŞUN BİR ARAYA GELMESİYLE İLK KEZ DÜZENLENEN 'KADIN ÇİFTÇİ EĞİTİM' PROGRAMI KAPSAMINDA AYDINLI 94 ÇİFTÇİ KADIN EĞİTİMDEN GEÇTİ.
Aydın’da kırsalda yaşayan kadın çiftçilere yönelik pek çok kuruluşun bir araya gelmesiyle ilk kez düzenlenen ’Kadın Çiftçi Eğitim’ programı kapsamında Aydınlı 94 çiftçi kadın eğitimden geçti.
Kuşadası’nda beş yıldızlı turistik bir otelde düzenlenen 5 günlük eğitimde çiftçi kadınlara sağlıktan girişimciliğe, finansman kaynaklarından kadın haklarına ve tarımsal konulara kadar pek çok konuda eğitimler verildi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Ziraat Odalar Birliği Başkanlığınca başlatılan ‘Kadın Çiftçi Eğitimi İşbirliği’ protokolü çerçevesinde; Aydın Gıda tarım ve hayvancılık İl Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Ziraat Odası Başkanlığı tarafından Aydın’da düzenlenen ve Kuşadası’nda başlayan, Kadın Çiftçi Eğitimi programı çerçevesinde ‘Tarımsal Üretim ve Sosyal Yaşamda Kadın’ konulu eğitim, 13 ilçeden 94 kadın çiftçinin katılımıyla tamamlandı.
Eğitimin sonunda kapanış ve belge dağıtım törenine, Şanlıurfa Milletvekili ve AK Parti Aydın 3. Sıra Milletvekili Adayı Doç. Dr. Zeynep Karahan Uslu, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Yılmaz Bozkır ile şube müdürleri ve ilçe müdürleri katıldı.
Kapanış konuşmalarında Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Armağan Uslu, Aydın’da böylesine güzel bir ortamda kadın çiftçilerin çok farklı konularda donanım sahibi olarak evlerine dönebileceklerini söyledi. Milletvekili olduğu ilde ortakları ve yönetimi kadınlardan oluşan kooperatifin olduğunu işaret eden Uslu, Aydın’da da böyle bir kooperatifin kurulmasının faydalı olacağını ifade etti.
Eğitime katılan çiftçi kadınları kutlayan Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Yılmaz Bozkır, “Gerek girişimcilik konusunda gerekse bilinçli tarım, sağlık, kadına yönelik hak ve özgürlükler konusu gibi eğitimlere önem veriyoruz. Seneye daha fazla katılımlı ve daha uzun süreli eğitimler hedefliyoruz. İlimizin kırsalında yaşayan çiftçi kadınlarımız hayatlarında pek çok rolü üstlenerek, evinde, mutfağında, tarlasında, ahırında, aktif çalışıyorlar ve bundan böyle daha güçlü ve bilinçli olmaları gerekiyor” dedi.
Yorum Yazın