Şekerbank

Akhisar’daki Kurumlara Stratejik Planlama Eğitimi Verildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Akhisar’daki Kurumlara Stratejik Planlama Eğitimi Verildi

Akhisar’da yürütülmekte olan Stratejik Planlama ile Bölgesel Kalkınma Projesi kapsamında, çeşitli kurum ve kuruluşlarda görevli 41 çalışana Stratejik Planlama eğitimi verildi.

Akhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, Zafer Kalkınma Ajansı 2018 yılı Teknik Destek Programına sunulan Stratejik Planlama ile Bölgesel Kalkınma isimli proje kapsamında, Akhisar’dan 8 kurum/kuruluşunda görevli 41 çalışana yönelik olarak planlanan Stratejik Planlama eğitimi BESA Uluslararası Belgelendirme firmasının uzmanları tarafından verildi. Üç gün ve toplam 18 saat süreli olarak gerçekleştirilen eğitimin ilk iki gününde; Stratejik Yönetim Kavramı, Stratejik Yönetimin Kurumlar Açısından Önemi ve Faydaları, Performans Programı, İç Kontrol, Risk Yönetimi, Durum Analizi, Paydaşların Tespiti, GZFT Analizi ve Maliyetlendirme gibi konular işlenirken, eğitimin son gününde katılımcılar gruplara ayrılarak belirledikleri konular hakkında stratejik plan hazırlayarak sunumlarını yaptılar.

Akhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç; Kamu kurumlarının hizmet üretme ve sunma yükümlülüklerini etkili ve verimli bir biçimde yerine getirmeleri, hem kurum hem de personel açısından önem taşımaktadır. Kamu yönetimi kapsamında bu faaliyetlerin başarılı bir biçimde gerçekleştirilmesinde yararlanılan etkili araçlardan biri de Stratejik Plandır. Stratejik Planlar yardımıyla kamu yöneticileri faaliyetlerine uzun vadeli bir perspektifle bakabilir, iç ve dış etmenlerin kurum üzerindeki etkilerini görebilirler. Bu sebeple gerçekleştirdiğimiz projenin Akhisar’daki tüm kurumlara faydalı olmasını dileyerek, emeği geçen herkesi kutladığını ifade etti. 

Eğitim sonrasında; Akhisar Kaymakamı Sabit Kaya, Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Akhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç,  Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Akhisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akbuğa,  Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Ulusoy, Akhisar Organize Sanayi Bölge Müdürü Mete Demir ve Akhisar Ticaret Borsası Meclis Üyeleri katılımcılara belgelerini törenle teslim ettiler.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tarım Danışmanı ve Ziraat Mühendislerine Sera ve Kredi EğitimiÖnceki Haber

Tarım Danışmanı ve Ziraat Mühendislerine...

Yalova’da Çiftçilere Fidan, Yonca Tohumu İle Gübre DağıtıldıSonraki Haber

Yalova’da Çiftçilere Fidan, Yonca Tohumu...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar