Şekerbank

Akhisar'da Güvenilir Gıda İçin Denetim Seferberliği Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Akhisar'da Güvenilir Gıda İçin Denetim Seferberliği Başladı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin talimatıyla, yıl boyunca yürütülen denetim çalışmalarına ilave olarak Türkiye genelinde başlatılan Denetim Seferberliği kapsamında gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerleri denetime tabi tutuluyor.

Akhisar’da bulunan yaklaşık 530 gıda üretim, 970 satış ve 880 toplu tüketim olmak üzere 2.400 civarında gıda işletmesi, hazırlanan program dahilinde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü gıda kontrol görevlileri tarafından 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu hükümlerine uygun olarak denetleniyor.

Yurt genelinde eş zamanlı olarak başlatılan bir hafta süreli Denetim Seferberliği programına göre; Et ve Et Ürünleri, Süt ve Süt Ürünleri, Ekmek ve Ekmek Çeşitleri ile Unlu Mamul üreten işyerleri ilk etapta denetime alınırken, kontrol çalışmalarının Kasaplar ve Şarküteriler, Bakkal, Market ve Büfe gibi gıda satış yerleri ile devam ederek Okul Kantinleri ve Yemekhaneleri yanında ilçe genelindeki Lokanta (Restoran), Dönerci, Tostçu, Aperatif gibi isimler altında toplu gıda tüketimi yapılan işletmelerin habersiz olarak kontrolü yapılarak denetim seferberliğinin sona ermesi planlanıyor.

Geçtiğimiz yıl İlçemizde rutin kontrol çalışmaları çerçevesinde Akhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü gıda kontrol görevlilerince 4 bin 500 denetim yapıldığı vurgulanırken, bu denetimler sonucunda 69 işletmeye 1 milyon 41 bin 412 Lira para cezası uygulandığı belirtiliyor.

Denetim Seferberliği sloganı ile gıda işletmelerinde asgari teknik hijyen şartlarına, bakanlık onayına, istihdamı zorunlu personelin ve işletme belgelerinin uygunluğuna bakılacağı vurgulanıyor. “Tarladan Sofraya, Çiftlikten Çatala; Hedef Her Zaman Güvenilir Gıda” parolasıyla hareket eden beş ayrı ekiple ilçedeki tüm gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinin 6 gün içinde denetlenmesi tasarlanırken, ilgili mevzuat hükümlerine uymayan işletmelere cezai yaptırım uygulanacağı dile getiriliyor.

Ancak rutin denetimlere yıl boyunca her gün devam edileceği belirtilmekle birlikte “en iyi denetçi tüketicinin kendisidir” diyerek, tüketicilerin herhangi bir gıda işletmesinde karşılaştıkları sorunları ALO 174 Gıda Hattına bildirdikleri takdirde en fazla 15 gün içerisinde mevzuat kapsamında gerekli işlemlerin yapılacağı ifade ediliyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sürdürülebilir Toprak Yönetimi Ulusal Eylem Planı Oluşturuldu.Önceki Haber

Sürdürülebilir Toprak Yönetimi Ulusal Ey...

Bakan Pakdemirli İSEDAK 35. Bakanlar Toplantısı’nda KonuştuSonraki Haber

Bakan Pakdemirli İSEDAK 35. Bakanlar Top...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar