Bir dizi ziyaret ve programlara katılmak üzere Denizli'ye teşrif eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu, geçtiğimiz gün açılışı yapılan 12. Ege Tarım Sera ve Hayvancılık Fuarı'nı ziyaret etti. Bakan Sema Ramazanoğlu burada ayrıca "Denizli Çal Bağcılık Kursu - 75 Kadına Sertifika Dağıtım Töreni"ne de katılarak kadın çiftçilere sertifikalarını verdi.
EGS Kongre ve Kültür Merkezi'nde kurulan fuar alanına gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu'nu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ebubekir Şahin, Vali Şükrü Kocatepe, Denizli Milletvekili Şahin Tin, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Altın, oda başkanları ve çok sayıda vatandaş karşıladı.
Fuar alanında kurulan stantları gezen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu, ziyaretinin ardından EGS Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen Denizli Çal Bağcılık Kursu - 75 Kadına Sertifika Dağıtım Töreni'ne katlan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Dr. Sema Ramazanoğlu katılımcı 75 kadın çiftçimize sertifikalarını verdi.
Sertifika Dağıtım Programı'nın açılış konuşmasını yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu'nun ardından kürsüye gelerek katılımcılara hitap eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu Türkiye'nin her alanda olduğu gibi tarım ve hayvancılık sektöründe de öncü ülke olma yolunda ciddi gayretler ve mesafe kat ettiğini, bu konuda önemli adımlar attığını belirterek; "Sayın Cumhurbaşkanımızın da belirttiği gibi, 'Tarım sektörünü kalkındırmadan Türkiye'yi kalkındıramayız.' Türkiye güçlü ekonomisiyle gerek dünyada ve gerekse bölgesinde rol model ülke haline gelmiştir. Bu rolünü sürekli hale getirmek içinse üretimde kalitenin artırılması son derece önemlidir. Denizli, tarım ve hayvancılık konusunda sürekli gelişen, büyüyen bir yapıya sahip. Özellikle bölgesinde sahip olduğu ekonomik canlılığı, kültürü ve girişimci yönüyle ülkemizde bu vizyonu harekete geçiren örnek şehirlerimiz arasındadır. Elbette bu Denizli insanının büyük bir başarı öyküsüdür."
Toplumsal refahın sağlanması için güçlü bir ekonomiye sahip olunması gerektiğinin altını çizen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu fuarların önemine de değinerek sözlerini şöyle sürdürdü. "Sektörde büyük olmak için sadece üretmek yetmiyor. Ürettiğimiz ürünleri en iyi şekilde pazarlamak, işlemek, tüketiciyle buluşturmak zorundayız. Yeni pazarlar oluşturmak için marka değerler yaratmak, kaliteyi artırmak, fuarlar organize etmek gerekiyor. Fuarlar sayesinde üretici ve sanayici ürününü dünyanın dört bir tarafına pazarlama imkânı bulur. Yine fuarlar sayesinde şehrimizin tanıtımına, üretim ve pazarlamasına ciddi katkılar sağlarken turizm sektörüne de hareketlilik kazandırmış oluyoruz."
Ülkemizde son 14 yılda birçok sektörde olduğu gibi tarım ve hayvancılık sektöründe de çok ciddi çalışmalar icra edildiğini ve bu çalışmaların meyvesini vermeye başladığını söyleyen Sayın Bakanımız Ramazanoğlu; "2002'de Dünya'da Tarımsal Ekonomik Büyüklükte 11'nci, Avrupa'da 4'üncü sıradayken, Bugün çalışmalar ve teşvikler neticesinde Avrupa'nın en büyük, Dünyanın ise 7. büyük tarımsal gücü olduk. Tarımın milli gelirimize katkısı 2002 yılında 23,7 milyar dolar iken bu rakam 57,2 milyar dolara ulaşmıştır. Şükürler olsun ki bugün Türkiye, 188 ülkeye bin 663 ürün ile 18,8 Milyar dolar tarım ve gıda ürünü ihraç eden bir ülke konumuna yükselmiştir. Üretimden hasada, işlemeden satışa her aşamada üreticimizi destekledik. Çiftçimize, üreticimize her fırsatta destek olduk, yüksek faiz yükü altında onları ezdirmedik.
Denizli özelindeki tarım ve hayvancılık yatırımlarına da değinen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Dr. Sema Ramazanoğlu şunları aktardı; "IPARD Destekleri ile 99 milyon TL hibe ödemesi yapılmıştır. Hedefimiz, Denizli'nin 2023 yılında tarımsal gayrisafi üretim büyüklüğü 10 milyar TL'ye ulaşmış, yıllık 1 milyar TL tarımsal ürün ihracatı yapan bir şehir olmasıdır."
Konuşmaların ardından, İş-Kur İl Müdürlüğü, Çal Belediye Başkanlığı, Çal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Çal İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Çal İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Çal Ziraat Odası Başkanlığı işbirliğiyle düzenlenen 192 saatlik Tıbbi ve Aromatik Bitkileri Yetiştiriciliği, Süt Sığırcılığı, Çilek Yetiştiriciliği ve Asma Yetiştiriciliği kurslarına katılan ve sertifika almaya hak kazanan 75 kadın çiftçiye sertifikaları Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu, Valimiz Şükrü Kocatepe ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.
Yorum Yazın