Şekerbank

Ahır Projelerinde Proje ve Ruhsatlandırma Problemleri Tartışıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ahır Projelerinde Proje ve Ruhsatlandırma Problemleri Tartışıldı
Konya Büyükşehir Belediyesi İmar Daire Başkanlığınca Beyşehir'de Düzenlenen Toplantıda Kop Projesi Kapsamında Yapılan Ahır Projelerinde Proje Ve Ruhsatlandırma Problemleri Tartışıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi İmar Daire Başkanlığınca düzenlenen İlçe Belediyeleri İmar İşleri yetkilileri ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkileri ile birlikte Ziraat Odaları, Tarımsal Amaçlı Kooperatiflerinin üst birlik yöneticilerinin ve Hayvancılık sektöründe söz sahibi sivil toplum kuruluşlarının katıldığı toplantıda İlimizde Uygulanan ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün Konya Ovası Projesinde (KOP) çiftçilerin sorunları ve çözüm önerileri tartışıldı.                                                          

Toplantıda konuşan İmar Daire Başkanı Nurullah OSMANLI yatırım yapacak çiftçilerin yapmak istedikleri projelerin uygulamaya konulmasında karşılaştıkları zorluklara dikkat çekerek, 2016 Yılında KOP projesinden yararlanarak yüzde 50 hibe destekli Ahır ve Ağıl yapmak için  başvuru yapacak çiftçilerin hem bürokratik engellerin kaldırılması ve hem de maddi masrafların azaltılması için Büyükşehir Belediyesi olarak gerekli tedbirleri almaya çalıştıklarını belirttiler.                                  

Bu kapsamda yatırımcıların İşlerini kolaylaştırmak adına Süt Sığırcılığı, büyükbaş hayvan besiciliği ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği için tip projeler hazırlanması yanındahem de inşaat izin ve ruhsat alım-işlerinde resmi kurumlara ödenecek harç ve vergilerde kolaylaştırıcı önlemler alınması kararlaştırıldı.

Toplantının sonunda söz alan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Seyfettin BAYDAR, KOP İlleri Projesinin Konya için büyük bir şans olduğunu iyi bir hayvancılığın temel şartının bakım ve besleme yanında sağlık şartları uygun ahır ve ağılların yapılması olduğunu vurguladı.                                                     

Bu proje ile hayvan refahının arttırılması ve dolayısıyla kaliteli süt ve sağlıklı yavru elde ederek, çiftçilerin karlılığının arttırılmasının hedeflendiğini belirtti.

2015 yılında Ahır ve Ağıl yapmak için müracaat eden 249 çiftçinin 110'unun ruhsatlarını alarak inşaatlarına başladığını ve bir kısmının  projelerini tamamlamak üzere olduğunu belirtti. Uygulamada sağlanacak kolaylaştırıcı tedbirlerle 2016 yılı 31 Mart'ta son bulacak başvuru sayısının Konya'mız için 500 sayısının üzerinde olması dileğiyle toplantıya son verildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çiftçilere Ağaç Budama Eğitimi VerildiÖnceki Haber

Çiftçilere Ağaç Budama Eğitimi Verildi

Organik tarım eğitimleri devam ediyorSonraki Haber

Organik tarım eğitimleri devam ediyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar