Türkiye ve Orta Asya Türk Cumhuriyetlerinden 2000 firmanın katıldığı 13. Kayseri Tarım Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı. 50 bin m² alana kurulan 13.Kayseri Tarım Fuarı ile Türk Dünyası ve Akraba Toplulukları Tarım Fuarı'nın açılışına Kayseri Valisi Süleyman KAMÇI, Kayseri Ak Parti Milletvekili İsmail Emrah KARAYEL, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Faruk FIRATOĞLU, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan KAYACAN, Ziraat Odaları Koordinasyon Kurul Başkanı Abdulkadir GÜNEŞ, Kamu Kurum ve Kuruluşları ile Meslek Odalarının Temsilcileri, tarım ve hayvancılıkla uğraşanlar ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Fuarın açılış konuşmalarını yapan Kayseri Valisi Süleyman KAMÇI; Dünya Ticaret Merkezi'ndeki fuarın açılışında, çiftçilerin teknolojiyi yakından takip etmelerinin önemine değindi Fuarın, kentin ve Türkiye'nin ekonomisine katkı sağlayacağını anlatan Kamçı, 3 gün sürecek fuarda üreticilerin ürünlerini geniş kitlelere sunma imkânı bulacaklarını ifade etti. Kayseri Tarım Fuarı ve Türk Dünyası ve Akraba Toplulukları Tarım Fuarı'nın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden KAMÇI; fuarın firmalara ve ziyaretçilere bereket ve kazanç sağlaması temennisinde bulundu.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Faruk Fıratoğlu ise bakanlık olarak kırsal kalkınmaya önem verdiklerini, Kırsal kalkınma için önemli destekler verdiklerini belirten Fıratoğlu, "Bugüne kadar 270 bin tarım makinesine destek verdik. Kırsal kalkınmaya yaklaşık 8,5 milyar lira destek sağladık." dedi.
İl Müdürü Özkan KAYACAN ise" bu sene 13. ünü yaptığımız Kayseri Tarım Fuarının ismini son 4 yıldır Türk Dünyası ve Akraba Toplulukları olarak değiştirdik. Bu sene dördüncüsünü yapıyoruz. Her zaman şunu söylüyoruz dilde birlik, fikirde birlik, tarımda birlik diyoruz. Ülkemizin bu günlerde birlik ve beraberliğe muhtaç olduğunu ve bunun çok önemli olduğunu biliyoruz. İnşallah Afrin' de topraklarımızı koruduğumuz gibi biz ziraatçılar ve çiftçiler olarak da topraklarımızı korumak için mücadele ediyoruz. Sınır da askerimiz, polisimiz topraklarımızı korurken, bizlerde topraklarımızda üretim yaparak güçlü çiftçiler; güçlü millet, güçlü devlet, güçlü ordu diyoruz. Ülkemiz topraklarında organik madde maalesef %1 lerin altına düştü. Bu konuya dikkatinizi çekmek istiyorum. Yurt dışında organik madde %2 nin altındaki topraklarda kesinlikle tarım yapılmıyor. Bu çok önemli bir konu Bakanlık olarak bu konu üzerinde değişik çalışmalar yapıyoruz. Organik madde olmadan toprak olmaz, toprak olmadan üretim olmaz, üretim olmazsa güçlü devlet olmaz". diyerek bu fuarımızın birlik ve beraberliğimize katkı sağlaması temennisin de bulundu.
Fuarda, traktör, biçerdöver, toprak işleme makineleri, ekim dikim makineleri, hayvancılıkla ilgili modern ekipmanlar, tohum, yem ve çeşitli ürünler sergileniyor.
Türkiye ve yurt dışından 2000 firmanın katıldığı fuar, 11 Mart'a kadar açık kalacak.
Yorum Yazın