Şekerbank

Sınav Stresi mi? Oda Ne? Projesinin Açılışı Gerçekleşti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sınav Stresi mi? Oda Ne? Projesinin Açılışı Gerçekleşti

Elazığ Valiliği öncülüğünde, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü “Sınav Stresi Mi? Oda Ne?” isimli projenin açılışı Çubukbey Anadolu Lisesi’nde yapıldı.

Açılış törenine Elazığ Vali Yardımcısı Mustafa GÜL, İl Tarım ve Orman Müdürü Turan KARAHAN, İl Millî Eğitim Müdürü Feyzi GÜRTÜRK, Çubukbey Anadolu Lisesi Müdürü Serhat Mutlu CAVLI, şube müdürleri teknik personel ve öğrenciler katıldı.

Proje hakkında bilgi veren Okul Müdürü Serhat Mutlu CAVLI, “Projenin birinci kısmı olan “Fidanımla Büyüyorum” kısmını bu yıl içerisinde gerçekleştirdik. İkinci kısmı da proje ortaklarımızla beraber şu an gerçekleştirmekteyiz. Umut ediyoruz ki, bu çalışma ileride öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin gerçekleştireceği başarılı çalışmalara büyük bir adımın ilk basamağı olacaktır. Projemizin temel amacı, üretimin en temel basamağı olan tarımla öğrencilerimizi buluşturup, tüketen değil üreten nesilleri yetiştirmek ve doğayla iç içe olmalarını sağlayarak, ders yoğunluğundan biraz da olsun uzaklaştırabilmektir” diye konuştu.

Elazığ İl Millî Eğitim Müdürü Feyzi GÜRTÜRK de ,“Bu yıl Çubukbey Anadolu Lisesi’nde çok güzel projeler gerçekleştirdik. Geçen sene Mart ayında yaptığımız “Fidanımla Büyüyorum” projeyi açılışını yapacağımız “Seramda Üretiyorum” projesiyle devam ettireceğiz. Sizlerin de emekleriyle çok güzel işler gerçekleştirildiğini gördük. Sınav stresini alacak yer toprak, fidan ve yetiştirdiğimiz ürünler. Bunların bizim üzerimizde çok önemli etkileri olduğunu hepiniz biliyoruz” dedi.

Yapılan ve yapılacak olan projeleri çok önemsediklerini ifade eden İl Tarım ve Orman  Müdürü Turan KARAHAN ise; “Öğrencilerin stres ortamından uzaklaşmaları için projeler gerçekleştirdik. Çocuklarımızın geleceğini etkileyecek bu projeleri inşallah önümüzdeki süreçlerde devam ettirmeyi düşünüyoruz.

Çocuklarımız günün teknolojisi içerisinde boğulmuş durumdalar. Bu proje ile şehirlerde yetişmiş çocuklarımızı teknolojinin kirli dünyasından ve derslerin vermiş olduğu yorgunluktan uzaklaştırıp bir an olsun doğanın temiz dünyasıyla tanışmalarını sağlamak, doğayı ve canlıları sevdirmek, çocuklara doğa ve hayvan sevgisini aşılamak, aralarındaki iletişimi sağlayarak üretkenliklerinin geliştirilmesi ve sorumluluk bilinçlerinin gelişmesini sağlamak bizim en büyük görevimizdir” ifadelerini kullandı.

Elazığ Vali Yardımcısı Mustafa Gül, “Bu proje iki fazlıydı. “Ağacımı Büyütüyorum” kısmında öğrencilerimizle kendi ağaçlarını dikmiştik. Şimdi projenin geçmişiyle ilgili “Seramda Üretiyorum” kısmındayız. İster kabul edelim, ister etmeyelim; Türkiye’nin bir sınav gerçeği var. Bu sınava hazırlanan milyonlarca öğrencimiz var ve tabii ki ister istemez bir strese giriyorlar. Aynı zamanda onlar kadar velilerimiz de bu strese giriyor. Projenin amacı da yaşanan stresi bir nebze olsun azaltmak” şeklinde konuştu.

Program konuşmaların ardından plaket takdimi ve Elazığ musiki dinletisi ile son buldu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Traktör Alamayan Çiftçiler, Atadan Kalma Yöntemlerle Tarlalarını SürüyorÖnceki Haber

Traktör Alamayan Çiftçiler, Atadan Kalma...

Üstün Irk ’Akbaşlara’ Amerikan KancasıSonraki Haber

Üstün Irk ’Akbaşlara’ Amerikan Kancası

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar