Şekerbank

Sakarya Havzasının Karbon Depolama Haritası Çıkarıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sakarya Havzasının Karbon Depolama Haritası Çıkarıldı
Arazi Tahribatının Dengelenmesi Yukarı Sakarya Havzası Projesinde üretilen potansiyel karbon depolama haritası paydaşlarla ele alındı.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğinde yürütülen “Arazi Tahribatının Dengelenmesi (ATD) Yaklaşımının Ulusal Düzeyde Yaygınlaştırılması Amacıyla Yukarı Sakarya Havzasında Uygulanarak, ATD Hedeflerinin Oluşturulmasına Katkıda Bulunulması Projesi” kapsamında paydaşların katılımı ile çevrim içi teknik bir çalıştay gerçekleştirildi. 

Çalıştay, FAO’yu temsilen Ulusal Proje Koordinatörü Sibel Tekin`in konuşması ile başladı. Sayın Tekin konuşmasında proje kapsamında kurulan ATD Karar Destek Sistemi için önemli bir girdi olarak üretilen Potansiyel Toprak Organik Karbonu (TOK) Depolama Haritasının öneminin altını çizdi ve çalıştayın amacının proje paydaşları ile bir araya gelerek üretilen haritayı sunmak ve geri bildirimleri bizzat uygulamacılardan almak olduğunu belirtti.

Açılış konuşmasının ardından ilk sunumu gerçekleştiren FAO Uzmanı Marcos Angelini, FAO Küresel Toprak Ortaklığı (TOK) potansiyel depolama haritası girişiminden ve metodolojiden bahsetti. Aynı zamanda, mevcut veriler ile Türkiye için oluşturulan Türkiye için metodoloji ve TOK depolama haritasının sunumunu gerçekleştiren Sayın Angelini, haritanın ve sonuçların geliştirilmesi için katılımcıların katkılarının önemli olduğunu ifade etti. FAO LDN Uzmanı Ingrid Teich ise bu önemli haritanın ATD Karar Destek Sistemi içerisindeki yeri ve ATD yaklaşımı için karbon depolamanın neden önemli olduğu konusunda bir sunum gerçekleştirdi. Sunumların ardından, ileriki dönemlerde uygulanabilecek geliştirmeler üzerinde tartışılarak harita hakkında geri bildirimler toplandı.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Kasım ayında üretici ile market arasındaki fiyat farkı 9 kata yaklaştıÖnceki Haber

Kasım ayında üretici ile market arasında...

Yerli ceviz daha sağlıklı, lezzetli ve tazeSonraki Haber

Yerli ceviz daha sağlıklı, lezzetli ve t...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar