Şekerbank

Organik Aronya Üretimi İçin Yüzde 50 Hibeli Organik Gübre Desteği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Organik Aronya Üretimi İçin Yüzde 50 Hibeli Organik Gübre Desteği
Yalova İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü tarafından organik aronya için 27 ton organik gübre desteği sağlandı

Yalova İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen “Organik Aronya Grup Sertifikasyonu Projesi” kapsamında Organik Aronya Yetiştiriciliği yapan çiftçilere İl Özel İdaresinin  % 50 hibe desteğiyle 27 ton organik gübre ve organik ilaç dağıtıldı.

Yalova’da üretime başlayan Aronya bahçeleri için 2019 yılında Grup Sertifikasyonu şeklinde başlatılan Aronya meyvesinin organik sertifikasyon süreci kapsamında 2020 yılında da 15 çiftçi ile devam eden organik aronya grup sertifikasyon çalışması ile Geçiş-2 sertifikaları üreticilere verilmişti.

Organik Aronya Sertifikasyonu” projesine 2021 yılında devam edilerek, geçiş sürecinde olan 15 üreticimize ait 40 dekar alanda İl Özel İdaresinin %50 hibe desteği ile sertifikasyon, organik ilaç ve 27 ton organik gübre desteği verildi.

2021 yılında uygulanan projeyle çerçevesinde geçiş sürecini tamamlayan ve organik sertifika alacak üreticilere ayrıca laboratuvar analizi desteği de sağlanacak. 2021 sonu itibariyle süresini tamamlayan üreticiler Organik Aronya Sertifikası almaya hak kazanacak. Bunun yanı sıra organik tarıma geçiş yapmak isteyen 20 yeni aronya üreticisinin de sertifikasyon giderlerinin % 50’sine hibe desteği sağlanacak.

Projeyle Organik Sertifikalı Aronya üretiminin yaygınlaştırılması ve Organik Aronya üretici sayısının artırılması hedefleniyor. Bu kapsamda organik aronya tarımı yapan üreticilerin talebi doğrultusunda %50 hibe destekli organik gübre dağıtımında bilgi veren İl Müdürü Suat Parıldar, “Organik tarım insan sağlığına ve çevreye zarar vermeyen ve üretimde kimyasal girdi kullanılmadan, üretimden tüketime kadar her aşaması kontrollü ve sertifikalı tarımsal üretim biçimidir. Doğal dengeyi koruyarak hava ve su gibi yaşamsal kaynakların ve doğal hayatın korunmasını amaçlayan bir üretim yöntemidir. Bu amaçlar yanında özellikle sağlık meyvesi olarak bilinen Aronya’ya değer katmayı amaçlıyoruz. Dağıttığımız gübreler de ilimizde organik sertifika ile üretim yapan işletmemizden temin edildi. Böylece hem organik üretim yapan yerel işletmelerimizi desteklemiş, hem de aronya ürünlerimize değer katmış olduk. İl Özel idaremiz ’de bu konuda 3 yıldır mali destek sağlamakta.  Yalova’da üretimi her geçen gün artan Aronya üretim alanlarının önümüzdeki süreçte tümünü organik tarıma geçirmek istediklerini belirterek, yeni aronya bahçesi kuran üreticilerimizi de bu çalışmaya dahil olmaya davet ediyorum” dedi.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aynı Soruya Tarım ve Dışişleri Bakanlıklarından Farklı YanıtÖnceki Haber

Aynı Soruya Tarım ve Dışişleri Bakanlıkl...

FAO, Konya ve Karaman için “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eylem Planı” hazırladıSonraki Haber

FAO, Konya ve Karaman için “Toplumsal Ci...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar