TOFİDAS

Diyarbakır'da Veteriner Hekimlere Yoğun Eğitim Programı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Diyarbakır'da Veteriner Hekimlere Yoğun Eğitim Programı
Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, il ve ilçe müdürlüklerinde görev yapan veteriner hekimlere yönelik resmi veteriner hekimlik eğitimi düzenliyor. Eğitimler, kesimhanelerdeki denetim ve kontrol görevini etkin bir şekilde yerine getirebilmeleri amacıyla veriliyor.

Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, veteriner hekimlerin bilgi ve becerilerini artırmaya yönelik önemli bir eğitim programı başlattı. 10-14 Şubat 2025 tarihleri arasında düzenlenen eğitimlere, il ve ilçe müdürlüklerinde görev yapan 64 veteriner hekim katılıyor.

Eğitimler, Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü'ne bağlı uzman bir heyet tarafından veriliyor. Amaç, kesimhaneler ve et parçalama tesislerinde görev alacak veteriner hekimlerin inceleme, muayene, tetkik ve denetim becerilerini en üst düzeye çıkarmak.

Kesimhanelerde görevlendirilecek personelin bu eğitimi alması zorunlu. Eğitimlerde, Gıda Hijyeni Yönetmeliği, Hayvansal Gıdalar İçin Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği, Et Muayenesi, Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik gibi birçok teknik konuda bilgi veriliyor.

Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde başlayan eğitimin açılışına İl Müdürü Adil Alan da katıldı. Alan, burada yaptığı konuşmada, kesimhanelerdeki denetim ve kontrol görevinin önemine değinerek, veteriner hekimlerin eğitiminin bu açıdan kritik olduğunu vurguladı.

Eğitim programı kapsamında, bakanlık yetkilileri tarafından hayvan sağlığı, gıda hijyeni ve mevzuat konularında veteriner hekimlere 5 gün boyunca teorik ve uygulamalı eğitimler verilecek.

Diyarbakır'daki bu eğitim programı, gıda güvenliği ve hayvan sağlığı açısından büyük önem taşıyor. Eğitimler sayesinde veteriner hekimler, kesimhanelerdeki denetim görevlerini daha etkin bir şekilde yerine getirebilecek ve tüketicilerin sağlığını koruyabilecek.

Eğitim programının sonunda, veteriner hekimlerin bilgi ve beceri düzeylerinin artması ve kesimhanelerdeki denetim kalitesinin yükselmesi hedefleniyor. Bu sayede, Diyarbakır'da üretilen et ve et ürünlerinin güvenliği de sağlanmış olacak.

Kaynak:Tarım Pusulası

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gümüşhane'de Hayvancılık Atağı: Çiftçilere TİGEM'den Gebe Büyükbaş DesteğiÖnceki Haber

Gümüşhane'de Hayvancılık Atağı: Çiftçile...

Ağrı'da Gübre Denetimleri SürüyorSonraki Haber

Ağrı'da Gübre Denetimleri Sürüyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar