Diyarbakır'da Genç Çiftçi projesi kapsamında son 3 yılda 808 genç çiftçiye 24 milyon 240 bin liralık hibe ödemesi gerçekleştirildi. Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, "Bu proje ile ilimizde çok farklı konu başlıklarında tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi sağlanmış olacak ve gençlerimiz işsizlikten kurtularak, kendi memleketlerini terk etmek zorunda kalmadan doğdukları yerlerde geçimlerini sağlayacaklardır" dedi.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlanması amacıyla uygulanan Genç Çiftçi projesi kapsamında Diyarbakır'da son 3 yılda 808 genç çiftçiye 24 milyon 240 bin liralık hibe ödemesi gerçekleştirildi.
Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından uygulanan genç çiftçi projelerinde 3'ncü yıla girdiklerini aktararak, "İlk 2 yılımızda 521, bu yıl 287 gencimize çeşitli konularda Genç Çiftçi desteği sağlayarak tarımsal ve hayvansal verimin arttırılması noktasında projeler uygulandı" diye konuştu.
Genç Çiftçi projesinin amacının kırsal kesimde yaşayan özellikle genç nüfusun tarım ve hayvancılıkla yerinde iştigal etmesini sağlayarak orada geçimini sağlayabilecek tesislere kavuşmasını sağlamak olduğunu ifade eden Atalar, "Böylece orada istihdamının sağlanması amaçlanmaktadır. Bu yönüyle 18-40 yaş arasındaki genç çiftçilerimiz arasında köyünde yapmak istediği veya anladığı hangi tarım ya da hayvancılık konusu varsa o konuda desteklenmesi suretiyle 30 bin TL'lik bir proje bedeli karşılığında tesisler kurdurulmaktadır. Bu kapsamda bitkisel üretim projeleri var, kapama meyve bahçeleri, çilek yetiştiriciliği, örtü altı sebzecilik, fide, fidan yetiştiriciliği gibi konularda projelerimiz var. Hayvancılık projelerinde büyükbaş, küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, manda yetiştiriciliği, kaz, hindi ve tavuk yetiştiriciliği olmak üzere kanatlı hayvan yetiştiriciliği projelerimiz var. Özellikle bölgemizde arıcılık önemli bir yer tutmaktadır. Genç çiftçilerimizden arıcılık yapmak isteyenlere de her bir çiftçi başına 40 kovan olacak şekilde arıcılıkla ilgili bütün ekipmanların da sağlanması kaydıyla arıcılık projeleri de yürütülmektedir" dedi.
Yorum Yazın