Şekerbank

Beyşehir Gölü'nde Balık Avı Yasak: Sürdürülebilir Balıkçılık İçin Denetimler Aralıksız Devam Ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Beyşehir Gölü'nde Balık Avı Yasak: Sürdürülebilir Balıkçılık İçin Denetimler Aralıksız Devam Ediyor

Konya İl Tarım ve Orman Müdürü Duran Seçen, Beyşehir Gölü'nde 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu gereği 15 Mart - 15 Haziran tarihleri arasında ticari ve amatör amaçlı sazangiller avcılığının yasak olduğunu hatırlattı.

Beyşehir Gölü'nün Önemi

Seçen, Beyşehir Gölü'nün 651 kilometrekarelik yüzölçümüyle Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü olduğunu ve 1993 yılından beri milli park statüsünde koruma altında olduğunu belirtti. Gölde sazan, aynalı sazan, sudak, kadife balığı gibi birçok balık türünün yaşadığını ve 2 kooperatifin toplam 588 tekne ile avcılık yaptığını da sözlerine ekledi.

Hedef Sürdürülebilir Balıkçılık

Seçen, 2023 yılında hayalet ağ temizliği yapıldığını ve bu sayede 5.000 metre ağ ve 520 adet pinterin göl zemininden temizlendiğini söyledi. "Gayemiz gölümüzü gelecek nesillere sağlıklı ve sürdürülebilir bir şekilde devretmektir." diyen Seçen, "Canlıyı koru, Suyu koru, Geleceğini Koru" anlayışıyla hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.

Denetimler Aralıksız Devam Ediyor

Beyşehir Jandarma bot timi, Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü/ Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü koordineli şekilde denetimler gerçekleştiriyor. 2023 yılında 3024, 2024 yılında ise şimdiye kadar 651 adet denetim yapıldı.

Teknoloji Kullanılıyor

Koruma ve kontrol hizmetlerinin daha etkin bir şekilde yapılabilmesi için İl Müdürlüğü tarafından 3 adet drone alınarak Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü hizmetine verildi. Elektroşokla mücadele için de termal kamera ve gece görüş dürbünü gibi ekipman alımı yapılması planlanıyor.

Usulsüz Avcılığa İhbar Hattı

Usulsüz avcılık ihbarı için 112 numaralı telefon aranabiliyor.

Sürdürülebilir Balıkçılık İçin Kurallara Uyulması Gerekiyor

Balıkçılığımızın sürdürülebilir olması için av aracı, balık boyu, av zamanı ve yer yasaklarına uyulması, en az bir kez balıkların üremelerine imkan tanınması ve sucul ortamdaki doğal olmayan maddelerin sudan ve zeminden uzaklaştırılması büyük önem taşıyor.

Seçen, kurallara uygun davranan tüm balıkçılara teşekkür etti.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi ile Atıl Alanlar Üretime KazandırılıyorÖnceki Haber

Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleş...

Üreticiye 528 Ton Tohum DesteğiSonraki Haber

Üreticiye 528 Ton Tohum Desteği

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar