TOFİDAS

Başkan Seçer'den Üreticiye Tam Destek Çağrısı ve Merkezi Politika Eleştirisi!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 63. Mut Karacaoğlan Kayısı Kültür ve Sanat Festivali açılışında tarımsal üretimin ve çiftçinin önemine dikkat çekti. Seçer, yerel yönetim olarak üreticilere sundukları destekleri açıklarken, merkezi hükümetin tarım politikalarını eleştirdi ve kooperatifleşme çağrısı yaptı.
Tofidas Gübreler

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mut Belediyesi tarafından düzenlenen 63. Mut Karacaoğlan Kayısı Kültür ve Sanat Festivali'nin açılışına katıldı. Festival, Mut Karacaoğlan Çınaraltı Parkı'nda yoğun katılımla gerçekleşirken, ana gündem maddelerinden biri tarımsal üretim ve çiftçilere yönelik destekler oldu.

Başkan Seçer'den Üreticiye Somut Destek Sözleri

Festival açılışında Mut'un tarımsal zenginliğine vurgu yapan Başkan Seçer, "Kayısı, zeytin, erik; daha ne kadar ürünlerimiz varsa bereketli ve bol kazançlı olsun. Mut’un insanları çalışkan insanlar. Mut’un; iklimini, toprağını, özelliklerini iyi değerlendiriyorlar. Bunun kıymetini biliyorlar, emek ediyorlar, alın teri döküyorlar" ifadelerini kullandı.

Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak tarıma verdikleri desteklerin en fazla Mut ilçesine ulaştığını belirtti. "Her yıl 100 kilometre sulama borusu dağıtıyoruz. Bu yıl 110 kilometre çelik boru, HDPE boru dağıtılacak. 38 bin 500 metre ile yüzde 35’ini siz aldınız. Çünkü arazileriniz geniş ve üretiyorsunuz. Siz çalışın, biz destek olalım" diyerek üreticilere somut desteklerini dile getirdi.

Merkezi Tarım Politikalarına Eleştiri ve Kooperatifleşme Çağrısı

Konuşmasında merkezi hükümetin tarım politikalarını da değerlendiren Seçer, "Hükümetin bu yanlıştan dönmesi lazım. Türkiye’nin tarımı 22 yıldır iyi gitmiyor. Hep yanlışlar yapıldı ve çeyrek asır kaybedildi" sözleriyle eleştiride bulundu. Çiftçilerin girdi maliyetlerinin yüksekliğine dikkat çeken Seçer, KDV, ÖTV, elektrik faturası, mazot, gübre ve ilaç giderlerinin üreticiyi zor durumda bıraktığını vurguladı.

Başkan Seçer, üreticilere yönelik önemli bir çağrıda bulunarak, "Bir olun, birlikler ve kooperatifler kurun. Aile çiftçiliğini önemsiyoruz. Biz de diyoruz ki; ‘doğduğunuz yerde kalın, orada doyun. Çocuklarınız şehre gidip işsiz kalmasın, şehirde işsizler ordusu oluşmasın’" dedi. Ayrıca, kooperatiflere Güneş Enerji Santralleri (GES) kurmaları için çağrı yaparak, "GES’leri kurun, yüzde 50 desteği Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden alın. Gelin, projenizi onaylayalım ve bu yatırımları yapalım. Maliyeti ne kadar düşürürseniz, kazancınız o kadar yüksek olur" ifadelerini kullandı.

Mut Belediye Başkanı Orhan: "Mut, Sofralık Kayısının Başkenti"

Mut Belediye Başkanı Murat Orhan ise konuşmasında, festivalin düzenlenme amacını Mut'un en önemli ürünü olan kayısının tanıtımı ve üreticilere kısa bir dinlenme fırsatı sunmak olarak açıkladı. Orhan, "Mut’un insanı çalışkandır, üretmeyi sever, toprağa bağlıdır" dedi. Türkiye'de sofralık kayısı üretiminin yaklaşık yüzde 70'e yakın kısmının Mut tarafından karşılandığını belirten Başkan Orhan, Mut Kayısısı'nın kalitesinin ulusal ve uluslararası düzeyde tescillendiğini kaydetti.

Festival, tarımsal konuların yanı sıra çeşitli kültürel ve sanatsal etkinliklerle devam etti. Başkan Seçer'e konuşmasının ardından plaket takdim edilirken, program kayısı yeme yarışması ve dilek havuzuna kayısı dökülmesiyle sona erdi.

Kaynak:Tarım Pusulası

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kurban Derilerindeki Büyük Kayıp Alarm Veriyor: Ekonomi Yüzde 40-50 Zararda!Önceki Haber

Kurban Derilerindeki Büyük Kayıp Alarm V...

Muğla'da Dolu Felaketi Sonrası Üreticiye Destek Eli UzatıldıSonraki Haber

Muğla'da Dolu Felaketi Sonrası Üreticiye...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar