TOFİDAS

Afet Tarım Orman Gıda Su ve Hayvancılık Operasyon Planı İçin Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Afet Tarım Orman Gıda Su ve Hayvancılık Operasyon Planı İçin Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
Samsun'da gerçekleştirilen toplantıda, afet planlarının önemine vurgu yapıldı ve ilgili kurumların görev ve sorumlulukları ele alındı.

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün düzenlediği bilgilendirme toplantısında, Yerel Düzeyde Afet Tarım Orman Gıda Su ve Hayvancılık Operasyon Planı kapsamındaki destek çözüm ortağı kurumlar bir araya geldi. Toplantıya, Devlet Su İşleri 7. Bölge Müdürlüğü, Samsun Orman İşletme Müdürlüğü, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Orta Karadeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü, Samsun TMO Başmüdürlüğü, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Müdürlüğü ve Afet ve Acil Durum Müdürlüğü yetkilileri katıldı.

Vali Yardımcısı Mehmet Fikret Çavuş, toplantıda yaptığı konuşmada, "Ülkemizin bir afet ülkesi olduğunu, bunu maalesef 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde bir kez daha en acı şekilde hatırladığımızı, afet planları kapsamında kurumlarımızın ve destek çözüm ortaklarının afetlere hazırlıklı olmasının ve tüm senaryoları göz önünde bulundurarak görev ve sorumluluklarını yerine getirmesinin oldukça önemli olduğunu" belirtti. Çavuş, kurumların üzerine düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmesi halinde üstesinden gelinemeyecek hiçbir afetin olmadığını vurguladı.

İl Müdürü İbrahim Sağlam ise, "Olası afetlerde planımızda tanımlanan görev ve sorumluluklarımızı siz değerli kurum ve kuruluşlarımızla birlikte icra edeceğiz. Devletimizin ve kurumlarımızın tüm imkânlarını milletimizin hizmetine sunacağız ve çiftçilerimizin, vatandaşlarımızın hayatlarını normale döndürmek için seferber olacağız. Devletimiz, milletimiz ve kurumlarımız her türlü afetin üstesinden gelebilecek imkân ve güce sahiptir. Afetler ülkemizin bir gerçeğidir, her türlü olasılığa karşı planlamalarımızın, ekiplerimizin hazırlıklı olması büyük önem arz etmektedir" şeklinde konuştu. Sağlam, yapılan bu tür toplantıların, afetlere hazırlık amacı taşıdığını ve bu doğrultuda yürütüldüğünü ifade etti.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Süleyman Yiğit de, "Ülkemizin afet ülkesi olduğunu, Kahramanmaraş depreminde bu durumu çok net bir şekilde bir kez daha gördüğümüzü" belirtti. Yiğit, deprem bölgesinde yapılan çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi vererek değerlendirmelerde bulundu.

Bu toplantının, ilgili kurumlar arasında işbirliği ve koordinasyonu artırarak olası afetlere karşı hazırlıklı olmayı hedeflediği belirtildi. Katılımcılar, afet yönetimi konusunda bilgi alışverişinde bulunarak, gelecekte karşılaşılabilecek her türlü duruma karşı daha donanımlı olmayı amaçladıklarını ifade ettiler.

Kaynak:Tarım Pusulası

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ünver: “Çiftçinin Ödenmeyen 2024 Destekleri Pul Oldu!”Önceki Haber

Ünver: “Çiftçinin Ödenmeyen 2024 Destekl...

Çandır: Tarımda Girdi Fiyat Endeksi Aralık Ayında Yüzde 2,13 ArttıSonraki Haber

Çandır: Tarımda Girdi Fiyat Endeksi Aral...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar