© Tarım Pusulası 2021

Veteriner Sağlık Teknisyenleri Atanmayı Bekliyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının kamuda çalıştırılmak üzere personel alım içerisinde yer almayan Veteriner Sağlık Teknisyenleri bakanlıktan personel alımının yapılmasını beklemektedirler.

Bu okullarda okuyan öğrenciler ülke ekonomisine, tarımsal üretim yönünden katkıda bulunacak, tarımsal işletme ve kuruluşlarda başarı ile çalışabilecek hayvan sağlığı, bitki sağlığı, peyzaj ve çevre düzenleme, su ürünleri, tarım alet ve makine kullanma, gıda analiz ve kontrol ile ileri tarım tekniklerini başarı ile uygulayabilecek ve yapabilecek nitelikte pratik bilgi ve beceri kazandıran aynı zamanda bir yabancı dilin öğretilmesini amaçlayan programlar dahilinde eğitimler almaktadır. 

Okullarda; Veteriner Sağlık, Makine (Tarım Makineleri), Tarım Teknolojisi, Laborant, Genel Ziraat gibi alanlarda yatılı ve gündüzlü eğitim-öğretim yapılmaktadır.

Okuldan mezun öğrenciler, alanlarıyla ilgili özel tarımsal işletme ve kuruluşlarında çalışabilmekte, mesleklerini serbestçe yapabilme imkanlarına sahip olmaktadırlar. Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında ihtiyaç duyuldukça sınavla işe girmektedirler.

Ancak uzun dönemdir Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı personel alımlarında Veteriner Sağlık Teknisyenlerine alımlarda yer vermemektedir. Bu yıl yapılacak alımlarda 2014 yılında KPSS sınavına giren binlerce teknisyen Haziran ayına kadar herhangi bir alım olmazsa sınav mağduru olacaklar.

Okullardan mezun binlerce Veteriner Sağlık Teknisyeni  bakanlığın bu konu da acil çözüm üretmesini beklemektedir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER