© Tarım Pusulası 2021

Tekirdağ'da hayvancılığın geliştirilmesine bakanlık desteği

ekirdağ Valisi Salihoğlu: Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 'Kırsal Kalkınma Yatırımları Desteklenmesi' programı bölgede başarı ile uygulanıyor

Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından "Kırsal Kalkınma Yatırımları Desteklenmesi" programının bölgede 2006'dan bu yana başarıyla uygulandığını söyledi. 

Salihoğlu, Tekirdağ Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'nin Malkara'daki 350 kapasiteli büyükbaş hayvan yetiştiriciliği işletmesinin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, bölgede Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın kırsal kalkınmaya yönelik projelerinin başarıyla uygulandığını kaydetti. 

Kırsal kakınma yatırımlarının desteklenmesi programı çerçevesinde yürütülen "Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi" programı kapsamında 2006 ile 2014 yılları arasında 57 projeye 11 milyon 261 TL hibe desteği sağlandığını ifade eden Salihoğlu, bu yıl uygulanan 9 ve 10. etaplar kapsamında il genelinde başlattıkları kampanyayla   başvuru sayısının artmasını sağladıklarını aktardı.  

Salihoğlu, kabul edilen proje sayısı ve hibe tutarlarında ciddi artışlar yaşandığını belirterek, "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 'Kırsal Kalkınma Yatırımları Desteklenmesi' programı bölgede başarı ile uygulanıyor. Yıl sonuna kadar program kapsamında yer alan 24 projenin tamamlanmasını öngörmekteyiz. Böylece Tekirdağ ilimize 2006-2014 yılları arasında verilen 11 milyon TL hibe desteğine karşın bir yılda yaklaşık 15 milyon TL tutarında hibe desteği sağlanmış olacaktır" ifadelerini kullandı. 

Tekirdağ Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şaban Aytaç da birliğin amacının il genelinde ıslah faaliyetlerini yürütmek ve üyelere güçlü bir yapı kazandırarak üye işletmelerinin pazar gücünü artırmak olduğunu dile getirerek, aynı zamanda hayvancılığı güçlü kılmak, üretimi koordine etmek ve verimli hale getirmek için çalışmalarının sürdüğünü anlattı. 

Temeli atılan 350 büyükbaş kapasiteli ve 3,5 milyon TL yatırım tutarlı projenin 750 bin TL'sinin bakanlık hibesi olduğunu ifade eden Aytaç, projeyi, bakanlığın kırsal kalkınmaya yönelik başlattığı yatırımların desteklenmesi programı kapsamında yürüttüklerini bildirdi.  

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca ise  Malkara'ya bağlı Yenice Mahallesi Balabandere mevkisinde temeli atılan bu tesisin tamamlanmasıyla bölgeye büyükbaş üretimine yönelik modern bir tesis kazandırılacağını belirtti.  

Sarıkoca, proje kapsamında 350 büyükbaş kapasiteli her biri bin 749 metrekare olan 2 ahırın yanında gübre çukuru, 1 yem deposu ve idari binanın inşaatının gerçekleştirileceğini kaydetti. 

Konuşmaların ardından Vali Salihoğlu ve diğer protokol üyeleri işletmenin temel atma çalışmasını başlattı. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER