© Tarım Pusulası 2021

Tavas’ta Üreticilere Yeni Destekleme Modeli Anlatıldı

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tavas ilçesinde önemli bir bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda, 2025-2027 yılları arasında uygulanacak olan yeni bitkisel üretim destekleme modeli ve tarımsal üretim planlaması hakkında detaylı bilgiler verildi.

Toplantıya İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, İl Müdür Yardımcısı, ilgili şube ve ilçe müdürleri, Ziraat Odası Başkanı, mahalle muhtarları, kooperatif başkanları, ilgili sivil toplum kuruluş temsilcileri ve üreticiler katıldı. İl Müdürü Şakir Çınar, yaptığı konuşmada, yeni destekleme modelinin ve tarımsal üretim planlamasının, üreticilere daha fazla kazanç sağlama imkanı sunduğunu vurguladı.

İklim değişikliği, nüfus artışı, doğal afetler, göç, gıda milliyetçiliği ve jeopolitik riskler üzerinden bir değerlendirme yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar; “Son yıllarda yaşanan iklim değişikliği, nüfus artışları, doğal afetler, göç, gıda milliyetçiliği, jeopolitik risklere karşı tarımsal üretimi ve üreticiyi belirsizliklere karşı korumak, sürdürülebilir, verimli, kaliteli, kayıtlı ve yatırım yapılan bir sektör olarak kalması için Bakanlığımız tarafından altyapı çalışmaları yapılarak Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli çalışmasını ortaya koydu. Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modelinin odağında Su kısıtı ve toprak bulunmaktadır. Ülkemiz en son Hatay’ın anavatana katılması dışında Ülkemizin toprakları bir karış artmamıştır. Dolayısıyla sizlerin babalarınız ve dedelerinizden miras, çocuklarınızdan emanet aldığınız bu cennet toprakları hala tarımsal üretim yapılacak seviyede korumuş olacağız” dedi.

Toplantıda ayrıca, 2025-2027 yılları arasında hangi ürünlerin nerede ve ne kadar üretileceği ve bu ürünlere ne kadar devlet desteği verileceği konularında da bilgilendirme yapıldı. Çınar, mazot-gübre desteği, sertifikalı tohum desteği, fark ödemesi desteği ve prim ödemesinin kaldırılmadığını, aksine bu desteklerin devam edeceğini belirtti. Özellikle sertifikalı tohum desteğinin uygun koşullarda havzalarda verilmeye devam edeceğini ve fark ödemesi desteğinin kilo bazlı değil dekar bazlı olarak verileceğini açıkladı.

Toplantının sonunda, katılımcıların soruları yanıtlandı ve İl Müdürü Şakir Çınar, vatandaşlardan gelen soruları cevaplayarak toplantıyı sonlandırdı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER