© Tarım Pusulası 2021

TARIMSAL SANAYİYE KADIN ELİ

TARIMSAL SANAYİYE KADIN ELİ

Ankara Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bülent KORKMAZ beraberinde Şube Müdürleri ile birlikte Ayaş ilçesini ziyaret etti. İlçe Müdürlüğü'nde personelle bir araya gelen KORKMAZ, ilçede tarımsal faaliyette bulunan işletme ve arazilerde de incelemelerde bulundu.

İl Müdürü Bülent KORKMAZ, Ayaş'ın Akkaya köyünde kadın çiftçilerin bir araya gelerek kurduğu kooperatifin açtığı ve bu sene ilk ürününü üretecek olan salça fabrikasını da ziyaret ederek, fabrikanın yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Tarımsal sanayinin gelişmesinin tarımsal üretimi artıracağını ifade eden KORKMAZ, bu fabrikanın kapasitesinin artmasıyla Ayaş'ta domates üretiminin daha da artacağını kaydetti. Üreticilerin kooperatifler aracılığıyla bir araya gelerek bu tür işletmelerin kurmasının önemine değinen KORKMAZ, özellikle kadın çiftçilerin bu tür işletmelerde yer almasının, kadınların sadece tarımsal ürün üretiminde değil pazarlamada da yer almasının önemli olduğunu söyledi.

Kooperatif başkanı Meryem UZUN'a diğer kadın çiftçilere örnek olacak bu çalışmalar için teşekkür eden KORKMAZ, kendilerine her türlü desteği vermeye hazır olduklarını sözlerine ekledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER