© Tarım Pusulası 2021

Tarımla Hayata Dönüyorlar

UŞAK GIDA TARIM VE HAYVANCILIK İL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN CEZAEVLERİNDE BAHÇE BAKIMI VE BESİ SIĞIRCILIĞI KURLARI DÜZENLENDİ

Uşak E Tipi Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü, Uşak Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün iş birliği ile Uşak E Tipi Açık-Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki tutuklu-hükümlüler için İl Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Ahmet GÜL ile birlikte 2 Mühendis ve 1 Veteriner Hekim personelle 10.08.2015-12.11.2015 tarihleri arasında 216 ders saati süreyle Bahçecilik Alanı "Bahçe Bakımı" ve 80 ders saati süreyle Hayvan Yetiştiriciliği Alanı "Besi Sığırcılığı" eğitimleri düzenlendi.

Açık Ceza İnfaz Kurumunda gerçekleştirilen Bahçecilik Alanı "Bahçe Bakımı Kursu" ile tutuklu ve hükümlülerin bitkilerde büyüme ve hareket fizyolojisini araştırma becerisi kazanması, vegetatif ve generatif organları inceleme becerisi olan, sebze, meyve ve süs bitkileri yetiştiriciliği, temel örtü altı yetiştiricilik, üretim tekniklerinin araştırılması, meyvecilikte budama ve aşıyla üretim yapabilme, bahçe bitkilerinde görülen hastalık, zararlı ve yabancı otlarla mücadele yöntemlerini bilen ve uygulayabilen, çevre ve doğa ile barışık birer meslek sahibi birey olmaları amaçlanmıştır. Eğitim sonunda 22 tutuklu-hükümlü sertifika almaya hak kazanmıştır.

Kapalı ceza infaz kurumunda gerçekleştirilen Hayvan Yetiştiriciliği Alanı "Besi Sığırcılığı Kursu" ile tutuklu ve hükümlülerin işletme planlaması, besilik hayvan seçimi, sürü yönetimi, sağlıklı ve kaliteli kırmızı et üretimi, hayvan refahı, hastalıklarla mücadele ve besi sığırlarının beslenmesi yeterliliklerine sahip birer meslek sahibi birey olmaları ve kazandıkları güncel mesleki yeterlikler doğrultusunda istihdam olanağına kavuşmaları amaçlanmıştır. Eğitim sonunda 15 tutuklu ve hükümlü sertifika almaya hak kazanmıştır.

Kursa Katılan Toplam 37 kişi sertifikalı eğitim almıştır. Uşak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sayın Erkan KAHRAMAN kursiyerlere sertifikalarını vermek üzere Cezaevi Müdürü Nüri GÜVEN'e teslim etmiştir. Konuşmasında; ''Bundan sonraki dönemlerde tarımsal konularda ihtiyaçlar nispetinde istenildiği takdirde bu tür eğitimler verilecektir. Hükümlülerimiz buradan çıktıktan sonraki sosyal hayatlarında aldıkları serftifikalar bir araç olmasını temenni ediyorum.'' dedi.​

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER