© Tarım Pusulası 2021

‘Tarıma Değer Katanlar’ Yarışmasında Bartın’a Üçüncülük

BARTIN TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN ‘KIRSALDA BİLİNÇLİ KADIN VE SÜTTE KALİTE SEFERBERLİĞİ’ PROJESİ TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ OLDU.

Bartın Tarım İl Müdürlüğü’nün ‘Kırsalda Bilinçli Kadın ve Sütte Kalite Seferberliği’ projesi Türkiye üçüncüsü oldu.
Daha önce Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından da toplumsal inovasyon ödülüne layık görülen proje, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca düzenlenen ‘Tarıma Değer Katanlar Yarışmasında’ Türkiye üçüncüsü oldu.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düzenlenen yarışmada, yöredeki çalışmaları sonucunda farklılık oluşturan tarım yayımcılarının ortaya çıkarılması, bu çalışmalardan herkesin haberdar olması, yararlanması, bu çalışmaların ödüllendirilmesi suretiyle motivasyonun sağlanması, tarımsal yayımın öneminin bir kez daha vurgulanması hedeflendi. Düzenlenen yarışmada Osmaniye İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün projesi birinci, Kırşehir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün projesi ikinci oldu.
Yarışma hakkında kısa bir değerlendirme yapan Bartın İl Tarım Müdürü Abdulsetter Bayram; "Projemizle hedefimiz çiğ sütün kalitesini Türk Gıda Kodeksi "Çiğ Süt ve Isıl İşlem Görmüş İçme Sütleri Tebliğine" yakın seviyelere çekmekti. Bu istikamette kamu-özel sektör ve çiftçilerimizle birlikte önemli ilerlemeler sağlandı, yeni proje tekliflerimiz ve eğitim-yayım çalışmalarımızla daha da yol alacağız. Projemizden doğrudan Kadın Çiftçilerimiz, dolaylı olarak 2037 birlik üyesi, 447 kooperatif ortağı, bu çiftçilerin aileleri, yakın çevreleri, köy halkı, çiğ süt işleyen tesis ve işletmeler, bölge süt ve süt ürünleri tüketicileri olumlu yönde etkilenmişlerdir. Çiğ Sütte kalite, üreticisine bilinç, tüketicilere güvenilir gıda arzı, insan odaklı bir faaliyet alanı olan ilimiz tarımına sosyolojik açıdan bakış projemizin farklılıklarıydı. Projemizin hayırlara vesile olması bizleri mutlu etmiştir. İlimize tekrar hayırlı olsun" diye konuştu.
Üçüncülük ödülünü almak üzere Bartın Tarım İl Müdürü Abdulsetter Bayram ve Proje ekibi 30 nisan 2015 tarihinde Ankara’ya gidecekleri öğrenildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER