© Tarım Pusulası 2021

Tarım Bakanlığından Kadro Bekliyorlar

2016 Yılı Bütçe Kanun Tasarısı Görüşmelerinde milletvekillerinin sorularına cevap veren Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Faruk Çelik, "Atama müjdesi bekleyen 2 bin 71 gıda, ziraat, veteriner, harita mühendisi personel bu yıl içinde alınacak, bin sözleşmeli personel de ilgili kuruluşlara alınacak" diyerek ilk personel alım müjdesini vermişti.

Bakanlığa bağlı kuruluşlarda görevlendirilmek üzere de bin sözleşmeli personelin 2016 yılı içerisinde işe alınacağını belirtilmişti. Süreç içerisinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik Twitter'dan 1677 sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Bakanlık bu süre zarfı içerisinde 566 Veteriner Hekim, 550 Ziraat Mühendisi, 400 Gıda Mühendisi, 80 Su Ürünleri Mühendisi, 10 Balıkçılık Teknolojisi Mühendisi, 71 Harita Mühendisi personel alımı gerçekleştirdi.

3071 personel alımının 1677 işe alım süreçini tamamladı. Ziraat Mühendisleri, Gıda Mühendisleri, Veteriner Hekim, Su Ürünleri Mühendisi, Teknisyen ve Teknikerler tarafından geriye kalan 1394 personel alımının yapılması beklenmektedir. Ancak alınacak personel sayısının ytersiziliğinen dolayı birçok mühendis bakanlığın uzun süredir yüksek sayıda personel alınmadığından bu konu da bize sürekli mail atmakta ve sosyal ağlarda seslerini duyurmaya çalışmaktadırlar.

Okuyucularımızdan gelen bir kaç maili sizlerle paylaşmak istiyoruz.

-iyi günler Ziraat mühendislerinin işsizlik sorunuyla ilgili sizi rahatsız ediyorum.Ziraat mühendisleri ya işsiz yada kendi mesleklerini yapamıyorlar Tarım bakanlığı boş kadrosu olmasına rağmen ve işletme bazlı modele geçmesine rağmen alım yapmıyor, dikkatinizi çekiyorum ihtiyaç olmasına rağmen ve bu kadar işsiz olmasına rağmen alım yapmıyor.Bu sene içinde Tarım bakanlığının 10.000 alım yapmasını istiyoruz.Bu konuda sizden destek istiyoruz.Teşekkürler.

-ülkemizde uygulanan yanlış politikalar sonucu maalesef ayağa düşmüş gibi görünen bir meslektir. oysaki gayet disiplinli bir eğitim gerektirmektedir. zamanında 5 yıl olan eğitim süresi hasta ruhlu zihniyetler tarafından 4 yıla düşürülmüştür. görev alanı çok geniştir aslında. bu bölümü bitiren arkadaşlar baraj projesi,inşaat projesi, makina projesi, sulama tesisi projeleri, bitkisel ve hayvansal ıslah projeleri, peyzaj, hayvan sağlığı ve verimliliği, gıdalar ve daha saymakla bitiremeyeceğimiz kadar çok ve birbirinden farklı dallarda bilgi sahibi olacak şekilde yetiştirilirler. ziraat mühendisleri kendi uzmanlık alanlarının yanısıra, zirai alt yapı hizmetlerinide verebilecek şekilde iyi birer makine mühendisi, inşaat mühendisi, endüstri mühendisi, kimya mühendisi, ekonomist, veteriner ve hatta uzman sayılabilecek kadarda biyoylogdurlar. durum böyle olunca iş başa düştüğünde tabiki çok iyi birer bankacı, pazarlamacı, laborant, öğretmen, işletme müdürü olabilirler. çünkü sanılanın aksine çok zor ve köklü bir eğitimle mezun edilmektedirler. ayrıca ziraat fakültelerinde adamı tarlada çalıştırarak kalas olsa yontarlar adam ederler. vatana ve millete hayırlı bireyler haline getirirler. bu adamlar hiç bir iş bulamasa bile taşı sıkıp suyunu çıkartır, tarla sürer buğday biçer kimseye yük olmadan yaşayıp giderler.

-Tarım ülkesi olan Turkiye de neden tarım bakanlığı ziraat muhendisi istihdam etmiyor yıllardır  işsiz güçsüz geziyoruz bu konuya lütfen bi el atın sesimiz olun haber yapın bu konuyu işsizlikten intihar edeceğiz artık

-2016 KPSS sınavına yaklaşık iki sene boyunca hazırlandım. Tarım sektöründeki dengesizlikler ve özel sektörün şartlarının ağırlığından dolayı bir müddet mesleğimle alakasız işlerde(kasiyerlik, satış elemanları vs.) çalıştım. Son iki senedir sektörümde iyi bir firmada çalışıyorum derken Rusya krizi sonrasında yeniden işsiz kaldım. İster istemez bu durum da özel hayatıma yansıdı. Ailevi sıkıntılar, mali problemler… Umutlarım da bir yanımda tabii ki! Ancak umutlarımı gerçekleştirebilmem için işsizlik problemini aşmam gerekiyor.

-İşsizim. 2016 Kpss lisansa gece gündüz çalıştım ve atama beklemekteyim.Atama olmadığı için geleceğimi hep bekletiyorum.Artık öyle bir duruma gelmişim ki işsiz olduğum için ailemin yüzüne bakamıyorum, Misafirler geldiğinde karşılarına bile çıkamıyorum çünkü hep aynı soru var karşımda! Ne zaman atanacaksın? Ve ben bu sorunun cevabını bilmiyorum.Şuan Gıda Tarım ve Hayvancılıkla alakalı 70 bin mezun işsiz dolaşıyor.Biz 2 yılda 1 Kpss ye giriyoruz ve son 2 yıl içinde sadece 2000 gibi bir kadro açıldı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından.Siz saygıdeger medya temsilcilerinin bu 70 bin mezun işsizin sesini duyurmanızı istiyorum.70 bin işsiz varken hiç olmazsa 2016 sonuna kadar Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Ziraat mühendisleri, Gıda mühendisleri Veterinerler ve Su ürünleri mühendislerine 10 bin kadro açsın ve işsiz sayısı azalsın.Sesimizi duyurun lütfen.

-Bizler veteriner hekimler olarak 5 yıllık çok zor bir eğitimden geçiyoruz.Ailelerimizle birlikte maddi ve manevi olarak yıpranıyoruz.Zorlu eğitim sürecinin yanında KPSS sınavına hazırlanıp birde onun için çaba sarfediyoruz. Eğitim süreci tamamlandığında da verdiğimiz emeklerin karşılığını almak istiyoruz.
Ben 75 puan aldım ve branş sıralamasında 527. oldum ama hepimizde karamsarlık var.Hayatımızın geri kalanını planlamak için atamaları bekliyoruz ne yazık ki.İnş sizlerin desteğiyle emeklerimizin karşılığını güzel rakamlı atama müjdesiyle alırız.GTHB de 20 bin boş kadro var diğer bakanlıklar bir sürü alım yaparken 2016 yılı içerisinde 10 bin kadro bizlere çok görülmemeli.Lütfen ülkemizin kalkınması ve bizlerin geleceği için sesimizi duyurun.Destekleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

--Su ürünleri mühendisliği mezunuyum. 2016 kpss sınavına 6 ayı askerde olmak üzere 2 yıl boyunca hazırlandım. Kpss den 79.532 puan alabildim. Kendi branşımda 63. Sıralamam ve atama bekliyorum. Şuan özel bil firmada iş güvenliği uzmanı olarak çalışıyorum. O kadar yıl okuyup kendi mesleğimizi yapamamak beni ve benim gibi arkadaşları üzmektedir. Türkiye 3 bir tarafı denizlerle çevrili bir ülke olmasına rağmen Su Ürünleri konusunda dışa bağlı bir ülke olmaktan kurtulamıyoruz maalesef.  Gıda tarım ve hayvancılık Bakanlığı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Orman ve Su İşleri Bakanlığını Belediyeler Resmiyete istihdam etmemiz gereken kurumlar bu kurumlarda bizlerede yer verilmesini istiyoruz Bizlerin bu yazılarıni gazetenizde yazar dile getirirseniz çok memnun oluruz. Takipte olup bekliyor olacağız... Şimdiden çok teşekkür ederiz...

-Selamlar Gıda mühendisiyim. Son zamanlarda gıda zehirlenmeleri ve gıda terör olaylarının çok fazla arttığını, denetimsiz işletmeler ve merdiven altı gıda üretim yerlerinin ne kadar çok arttığına şahit oluyoruz bu sık sık artık medyada da yer almaya başladı biz gıda mühendisleri olarak buna dur demek istiyoruz ve devlet kadrosu istiyoruz ancak bu şekilde bunun önüne geçebiliriz yıllarca gıda mühendisleri olarak çok mağdur olduk biz milletimiz için daha faydalı olacağız bu yüzden kamuda yer almak istiyoruz.son günlerde tüm bakanlıklar atama haberleri yayınlarken biz hala bekliyoruz bizler de atama istiyoruz lütfen bu konuda bize destek olur musunuz.. Gıda Tarım ve Hayvancılık bakanlığına toplamda 10 Bin atama olmasını istiyoruz. Maliye bakanlığı ve GTHB bakanımızdan 2016 müjdesi bekliyoruz. Saygılar​

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına atama bekleyenlerin talebi 2016-2017 de toplam 10 bin personel alım olması yönündedir.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER