© Tarım Pusulası 2021

Özel İdare Çiftçilere Tohumluk Dağıttı

Niğde İl Özel İdaresi 736 çiftçiye Nohut, yonca ve silajlık mısır tohumu dağıttı.

Niğde İl Özel İdaresi 736 çiftçiye Nohut, yonca ve silajlık mısır tohumu dağıttı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan dağıtımda daha önceden belirlenmiş 736 çiftçiye tohumlar teslim edildi.

Son zamanlarda çiftçilere büyük destek veren Niğde İl Özel İdaresi nohut, yonca ve silajlık mısır 16 bin 150 dekar alana ekim yapılacak.

Konu ilgili açıklama yapan İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin şunları söyledi; “’Çiftçilere dağıtımı yapılan tohumlara İl Özel İdaresi yüzde 50 destek verilmektedir. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz tarafından üç ayrı tarla ürününde hazırladıkları projeler kapsamında toplam 16 bin 150 dekar alanda çiftçiler tarafından üretim gerçekleştirilecektir. Projelerden Niğde genelinde 182 Belde ve Köyden 736 Çiftçi ailesi yararlanmaktadır. Ayrıca bu projelerde adı geçen ürünler ilimizde ürün çeşitliliğini artırırken, ilimiz hayvancılığının kaba yem açığını giderecek bu manada ihtiyacı karşılayacak ve baklagil üretimini artıracaktır. Diğer yandan da ülkemizin çokça ihtiyaç duyduğu yani ürün yetersizliği olan ürünlerdir. Dolayısı ile pazarlama sorunu yaşanmayacak ve çiftçilerimize gelir sağlayacak olan ürünlerdir. Bu Projeler için İl Özel İdaresinden 320 bin TL kaynak kullanılarak çiftçilerimize hibe edilmektedir. Patates siğilinden dolayı yasaklanmış tarlalara yonca ekimi yapan çiftçilerimiz Tarım Bakanlığı desteklemelerinden yüzde 50 fazla yararlanacaklardır’’ dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER