© Tarım Pusulası 2021

Mevsimlik işçilerin çocukları için 'üçlü' eğitim formülü

Mevsimlik tarım işçilerinin çocukları için üç koldan çalışma başlatıldı. Eğitimden uzak kalan 31 bine yakın çocuk için yatılı, taşımalı ve mobil eğitim uygulanacak.

Mevsimlik tarım işçilerinin çocukları için üçlü formül devreye sokuluyor. Bahar aylarından başlayarak, kasım ayına kadar farklı yerlere göçen aileler nedeniyle örgün eğitimden mahrum kalan çocuklar için 'yatılı', 'taşımalı' ve 'mobil' eğitim uygulanacak. Yaklaşık 31 bin çocuğunun eğitim ihtiyaçlarını dikkate alan Milli Eğitim Bakanlığı, farklı imkanları kullanıma sunacak...  

- Bu kapsamda mevsimlik tarım işçilerinin çocukları öncelikle bölgelerindeki 'yatılı' okullara alınacak ve buralarda ücretsiz eğitim görecek. 

Bölgede 'mobil sınıf' 

- Yatılı okullara yerleştirilemeyen öğrenciler için göçülen bölgede 'taşımalı eğitim' devreye girecek. 
- Bundan da faydalanamayan öğrenciler için ise göç edilen bölgelerde 'mobil sınıflar' oluşturulacak. Bu sınıflarda, mevsim sonuna kadar eğitim verilecek. 

Telafi dersleri de var

ÖĞRENCİLERİN yatılı, taşımalı ve mobil eğitimlerine ilişkin not, performans puanlarıyla devamsızlık durumları da e-okul sistemine kaydedilecek. Eksiği olanlara kayıtlı oldukları okullara döndükleri zaman telafi dersleri de verilebilecek. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER