© Tarım Pusulası 2021

Kula’da organik zeytincilik için ilk adım

MANİSA’nın Kula ilçesi Erenbağı Mahallesi’nde, kaymakamlık ve ilçe gıda tarım ve hayvancılık müdürlüğünün girişimiyle 18 üreticiye ait 578 dekarlık alanda organik zeytinciliğe geçiş ve toplu sertifikasyon amacıyla Kula Ziraat Odası ile protokol imzalandı.

Kula Kaymakamlığı’ndaki protokol imza töreninde konuşan Kula İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bilgin Sarısu, "İlçemizde organik tarımı mümkün olduğunca yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. Konu ile alakalı eğitim ve yayım faaliyetlerimiz yoğun bir şekilde devam etmektedir. Kula’da mevcut bulunan zeytin alanlarının tamamını organik tarım sertifikasına sahip alanlar haline getirmeyi hedefliyoruz. Organik tarım yapmak isteyen, bilgi almak isteyen ve organik tarımın ne anlama geldiğini merak eden tüm çiftçilerimizi müdürlüğümüze bekliyoruz" dedi.

Kaymakam Murat Güven ise "İlçemizde önemli bir tarımsal potansiyel mevcut olup tarım arazilerimiz organik tarım yapmaya son derece müsaittir. Konu ile alakalı tüm kurumlar ile gerekli yazışmalar ve görüşmeler yapılmıştır. Biz bu mevcut potansiyeli organik tarım yönünden harekete geçirmek istiyoruz. Şu an imzalanan protokol bir başlangıçtır. Tüm kurumlarımızın konu ile alakalı koordineli bir şekilde çalışmasını sağlayarak organik tarımın ilçemizde daha da yaygınlaşmasını sağlayacağız" diye konuştu.

Mahallelerindeki zeytinlik alanları organik tarım için oldukça elverişli olduğunu belirten Erenbağ Mahalle Muhtarı İbrahim Uzun, "Yaptığımız çalışmalar sonucunda bugün bu protokolü imzalıyoruz. Ayrıca ziraat odası başkanımızda çiftçilerimize oda bünyesinden maddi olarak destekte bulundu" dedi.

Kula Ziraat Odası Başkanı Nuri Topal da her zaman çiftçilerin yanında olduklarını belirtip, "18 çiftçimizle sertifikasyon kuruluşu ile gerekli görüşmeleri yaptık ve anlaşmaya vararak sertifika sözleşmelerini imzaladık. Sertifika giderleri odamızca karşılanacak. Çiftçilerimiz bu bedeli odamıza 2016 yılı zeytin hasat döneminde ödeyecek" dedi.

Konuşmaların ardından Kula Ziraat Odası ile 18 üretici arasında organik zeytinciliğe geçiş ve toplu sertifikasyon amacıyla protokol imzalandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER