© Tarım Pusulası 2021

Karaman'da süneye karşı faydalı böcek salımı yapıldı

Karaman'da hububatın önemli zararlılarından olan süne ile biyolojik mücadele kapsamında risk taşıyan hububat alanlarına faydalı böcek...

Karaman'da hububatın önemli zararlılarından olan süne ile biyolojik mücadele kapsamında risk taşıyan hububat alanlarına faydalı böcek salımı yapıldı.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, 9 köy ve 2 beldede sünenin doğal düşmanı olan faydalı böcek salımının yapıldığı belirtildi.

Sünenin tabiatta çoğalmasını kontrol eden pek çok doğal düşmanın bulunduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İlimize geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Adana Zirai Mücadele ve Araştırma Enstitüsünden 20 bin adet yumurta parazitoiti getirilerek süne tehdidi altındaki alanlara salımı gerçekleştirilmiştir. Bakanlığımız, süne yumurta parazitoitlerinin doğal etkinliğini arttırmak amacıyla özellikle parazitoitlerin barınma ve beslenme ihtiyaçlarının gidererek yazlama ve kışlama yapabileceği kalın kabuklu ve nektar verebilen ağaçların dikimine önem vermiştir. Bu amaçla Çevre ve Orman Bakanlığı ile Süne ve Kımıl Mücadelesinde Biyolojik Mücadele Çalışmalarına Destek Amaçlı Ağaçlandırma Projesi çerçevesinde süne zararlısının yoğun olarak görüldüğü köylerde 200 bin adet çeşitli orman fidanı dikilmiştir."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER