© Tarım Pusulası 2021

Hacettepe peyniri Çin’de üretecek

Hacettepe Teknokent, dünyanın ikinci büyük kapasiteli limanına sahip olan Çin’in Tianjin bölgesinde peynir üretecek. 1,3 milyar nüfuslu Çin pazarındaki peynir açığını kapatacak olan fabrikanın tahsisi gerçekleştirildi.

Hacettepe Teknokent, Genel Müdürü Abdurrahman Güngör, yakın zamanda ziyaret ettikleri Çin'in Tianjin bölgesinde, Çinli yetkililer tarafından yer tahsis edildiğini belirtti. Çin'de Hacettepe Teknokent'in bir şubesini açmaya karar verdiklerini ve resmi işlemleri başlattıklarını söyleyen Güngör, bürokratik işlemlerin 2,5 ayda tamamlanmasını beklediklerini dile getirdi. Türk gıda sektörünün Çin’de yer alması gerektiğini dile getiren Güngör, “Gıda sektörünü Çin’e taşımak istiyoruz. Ziyaretlerimiz sırasında Çin’de peynirin pek yapılmadığını tespit ettik. Bu yüzden ‘Çin’de bir peynir tesisi nasıl yapılabilir?’ diye araştırdık. Bize liman bölgesinde bir fabrika tahsis edeceklerini ve bununla ilgili ücret almayacaklarını söylediler. Bize ‘Siz sadece sattığınız ürünler üzerinden vergi vereceksiniz. Biz sizden başka bir şey istemiyoruz’ dediler” şeklinde konuştu. 

ÜRÜNLER PAZARLANACAK

Çin'de açacakları şubenin teknokent firmalarına önemli yararlar sağlayacağının altını çizen Güngör, şunları kaydetti:
"Teknokent şirketlerimiz için ücretsiz hizmet veren dış ticaret ofisi oluşturduk. Dünyanın çeşitli yerlerinde de benzer uygulamalar yapmak istiyoruz. Bunun ilk örneğini Çin'de gerçekleştireceğiz. Türkiye'de ilk kez bir teknokent dış ticaret ofisi açarak kendi firmalarının ürünlerini dışarıya pazarlayacak. Orada 4 satış temsilcisi arkadaşımız olacak ve teknokentimizdeki firmaların ürünlerini Çin pazarına tanıtıp müşteri temsilcisi gibi satışını yapacaklar" ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER