© Tarım Pusulası 2021

Göletlerimiz Balıklarla Canlanıyor

0

Bilecik İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü  Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğünden tahsis edilen 24.100 adet sazan yavrusu Bilecik'in göletlerine bırakıldı.

Bilecik'in göletlerine su ürünlerinin popülasyonunun artırılması için her yıl düzenli olarak yapılan balıklandırma çalışmasının bu yılki programına Bilecik Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun YILDIZ, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Vekili Zekeriyya AVCI ve şube personeli katıldı.

Bilecik Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürümüz YILDIZ konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi;

''Bakanlığımızca yıllardır uygulanarak  ve daha sonraki yıllarda da devam etmesi planlanan balıklandırma çalışmaları göletlerde balık popülasyonunu artıracak ve göl ekosisteminin canlı tutulmasını sağlayacaktır.

Yapılan balıklandırma çalışmasıyla Bahçecik Göletine (Merkez) 4.500 adet, Kızıldamlar Göletine (Merkez) 4.200 adet , Ertuğrulgazi Göletine (Söğüt) 4.200 adet, Pelitözü Göletine (Merkez) 4.200 adet ve Selöz Göletine (Merkez) 7.200 adet olmak üzere toplamda 24.100 adet sazan yavrusu bırakılmıştır.

İlimizdeki göletlerin tamamı amatör balıkçılığa açık olup ticari balıkçılık yapılmamaktadır. İç sularda balık popülasyonunun artırılması için yapılan bu çalışmayla amatör balıkçılarımız daha keyifli zaman geçireceklerdir.

Vatandaşlarımızca baraj ve göletlerimizdeki sularda balık popülasyonunun korunabilmesi ve amatör avcılığın sürekli olarak yapılabilmesi için avcılık kurallarına ve av yasaklarına titizlikle uyulması gerekmektedir. Sazan balığı;  günlük en fazla 5 adet ve 40 cm, Yayın balığı;  1 adet ve 90 cm ve  Turna; 5 adet ve 40 cm den küçük boyda olanlar avlanılmamalı ve yakalandığında geri suya atılmalıdır." dedi.​

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER