© Tarım Pusulası 2021

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu Antalya’da

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu, Expo 2016 Yönetim Kurulu Toplantısı’na başkanlık etmek, ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Antalya’ya geldi.

Antalya Valisi Muammer Türker, tarafından Havalimanı’nda karşılanan Bakan Kutbettin Arzu, Aksu ilçesindeki Expo 2016 sergi alanında inceleyerek devam eden çalışmaları hakkında Expo 2016 Genel Sekreteri Haşmet Suiçmez'den bilgiler aldı. Bakan Arzu, Expo bahçesine manolya ağacı dikti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu,  daha sonra Vali Muammer Türker ile birlikte Şehit Polis Memuru Serkan Çölkesen'in baba evine giderek basına kapalı taziye ziyaretinde bulundu.

Öğleden sonra gerçekleşen 34. Expo 2016 Yönetim Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Bakan Kutbettin Arzu; “EXPO’yu yüzümüzün akıyla uygulayacağız” dedi. Yaptığı incelemelerde kısa sürede alt yapı ve üst yapının önemli binaları açısından çok ciddi çalışmalar yapıldığını gördüğünü ifade eden Bakan Arzu; “Yine peyzaj ile ilgili ciddi çalışmalar yapılmış. Aksaklık olmazsa EXPO’yu yüzümüzün akıyla, ülkemizin büyüklüğüne uygun bir şekilde, Antalya’nın dünya kenti olmasına uygun bir şekilde başarıyla uygulayacağız. Burada tabi bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Antalya sivil toplum örgütlerinin, meslek örgütlerinin, bileşenlerinin ve basının desteğini istiyoruz. Antalya’nın Türkiye’nin önemi bir prestij projesi ve ülkemizin ilk EXPO’su” ifadelerine yer verdi.

Bakan Arzu, Yönetim Kurulu toplantısından sonra Antalya Valiliğini ziyaret ederek Valilik Şeref Defteri’ni imzaladı. Antalya'nın Expo ve turizmin dışında önemli bir tarım merkezi olduğuna  değinen Bakan Kutbettin Arzu,  Antalya’nın 9 milyar tarımsal gayri milli hasılasıyla  hem üretim, hem de gelen turistin tüketimi açısından önem arz ettiğini ifade ederek, bu katma değerin artırılması için çalışmaların süreceğini açıkladı.

Ziyarette konuşan Vali Türker de, Bakan Arzu’nun Expo Yönetim Kurulu Toplantısı münasebetiyle ilk ziyaretlerinden birini Antalya’ya gerçekleştirmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Expo 2016 konusundaki çalışmalar hakkında bilgilendirme fırsatı bulduklarını söyledi. Vali Türker, emirlerine hazır olduğunu belirttiği Bakan Arzu’nun Antalya’ya ve Türkiye’ye çok iyi hizmetler vereceğini ifade ederek, Antalya’nın genel konuları hakkında bilgilendirme yapacağını söyledi.

Antalya Kültür ve Sanat Merkezi'nde (AKS) ünlü sanatçı Picasso'nun İspanya'daki doğduğu evden orijinal olarak getirilen ve 54 yapıttan oluşan 'Kadın ve Boğa' temalı gravür ve seramik sergisini gezen Bakan Arzu, AKS'de dünyaca ünlü fotoğraf sanatçısı Ara Güler'in, 'Işık ve Tarih Ara Güler'in Gözüyle Antalya' konulu fotoğraf sergisini de gezdi.

Bakan Arzu Antalya’dan ayrılmadan önce Vali Türker ile birlikte Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde birim amirleriyle bir toplantı yaparak brifing aldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER