© Tarım Pusulası 2021

Fındığa Alternatif Çilek ve Patates Üretimi Yapıldı

Ordu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kemal YILMAZ Kabadüz İlçesinde Çilek ve Patates Üretim Alanlarında İncelemelerde Bulundu

Ordu'da ürün çeşitliliğinin artırılarak üreticilere fındığın yanında ek gelir getirici ürünlerin kazandırılması amacıyla yapılan çalışmaları yerinde incelemek adına İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal YILMAZ Kabadüz İlçesinde incelemelerde bulundu.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından sağlanan kaynakla temin edilen patates tohumluğu ve çilek fideleri ile tesis edilen bahçe ve tarlaları ziyaret eden İl Müdürüne Kabadüz İlçe Müdürü Engin ODABAŞ'ta eşlik etti.

Ziyaretler esnasında açıklama yapan Ordu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kemal YILMAZ; "İlimizde fındığın yanında ilave gelir getirici ürünleri çok önemsemekteyiz. Buna bağlı olarak da üreticilerimizin gerek yerel kaynaklar gerekse Bakanlığımız tarafından verilen desteklerden en üst düzeyde yararlanmalarını sağlamak için gayret sarf ediyoruz. Bu kapsamda Ordu Büyükşehir Belediyemizce sağlanan kaynakla 2015 yılı içerisinde alımı yapılan 420 bin adet çilek fidesi ile 30 bin kilogram patates tohumluğunu ilimiz genelinde yetiştiricilik yapmak isteyen üreticilerimize dağıtmıştık. Bu girdiler ile Kabadüz İlçemizde ziyaret ettiğimiz çilek bahçeleri ve patates tarlaları tesis edildi. Yaptığım ziyarette de gördüm ki Kasım ayının ilk haftası olmasına rağmen üreticilerimiz halen çilek hasadı yaparak gelir elde edebilmektedirler. Şuan hasat edilen çilekler de oldukça kaliteli ve lezzetli durumda. Yine patates tarlalarını gezdiğimizde dağıtmış olduğumuz sertifikalı patates tohumlukları ile yapılan üretimin yerli patates tohumluğuyla yapılan üretime göre daha verimli ve kaliteli olduğunu görebiliyoruz. Hem patates hem de çilek üreticilerimizin yüzü gülmekte. Onların yüzü gülünce bizlerinde yüzü gülmekte. Buradan üreticimizin yüzünün gülmesine vesile olan Büyükşehir Belediyemize bir kez daha üreticilerimiz adına teşekkür ediyorum.

Ayrıca Bakanlığımız kaynakları kullanılarak çilek üreticilerimize malç naylonu, damlama sulama sistemi, yüksek tünel için demir konstrüksiyon ve naylon desteği de daha önce vermiştik. Bu desteklerin neticesinde Kabadüz ilçemizde bu rakımda yetiştirilen çilekleri görünce yapmış olduğumuz çalışmaların ne kadar doğru ve isabetli olduğunu anlıyor ve son derece memnuniyet duyuyorum. Bizler tarım teşkilatı olarak üreticilerimizin her zaman yanında olduk ve bundan sonra da olmaya devam edeceğiz.

Son olarak belirtmek isterim ki; İlimizde bu tür bahçelerin dolayısıyla da ürün çeşitliliğimizin her geçen gün artması için İl Müdürlüğü olarak elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz." dedi.

<!--EndFragment-->

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER