© Tarım Pusulası 2021

ERKAN KAHRAMAN HATİPLERDE SERALARI ZİYARET ETTİ

0

275 adet plastik yüksek tünel sera, 85 üreticisi ve 125 dekar örtü altı alanı ile Uşak için önemli potansiyel oluşturan Banaz Hatipler Köyü seraları Uşak Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürü Erkan KAHRAMAN tarafından ziyaret edildi. Seralar tek tek üreticiler ile dolaşılarak kontrol edildi. Seralarda havalandırmaların yetersiz oluşu, ısı ve nemölçerlerin her serada bulunmaması gibi aksaklıkların giderilmesi konusunda teknik bilgi verildi. Üreticilere hastalık ve zararlılar konusunda seralara girerek bilgilendirme yapıldı.

Üreticiler jeotermal kaynak suyunun köylerine yakın olduğunu bu suyun köylerine rahatlıkla gelebileceğini, Hatıpların arazisinin yakınına kadar gelen sulama suyunun arazilerinde getirilebilirse daha çok sera yapabileceklerini; bu mevsimde ürettikleri domatesleri iç piyasada pazarlama konusunda sıkıntı çektiklerini dile getirdiler.

Üreticilerimizin sorunlarını dinleyen Uşak Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürü Erkan KAHRAMAN, pazarlama konusunda üreticilerin birlik olmaları gerektiği ve hep beraber hareket ederek ürünlerini daha iyi pazarlayabileceklerini belirtti. Jeotermal ile ilgili İl Müdürlüğü olarak bizzat gerekli olan kurumlarda girişimlerin yapılacağını; Sulama konusunda da ilgili kurumlar nezdinde takip edileceğini belirtti. Üreticiler ziyaretten memnuniyetlerini dile getirdi. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER