© Tarım Pusulası 2021

Çilek ve Mantar Yetiştiriciliği Kurslarına Katılan Kursiyerlere Sertifikaları Verildi

Mecitözü’ nde Açılan Çilek ve Mantar Yetiştiriciliği Kurslarına Katılan Kursiyerlere Sertifikaları Verildi

İŞ-KUR, Halk Eğitim Müdürlüğü ve Çorum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından kırsal alanda yaşayan ve çiftçilikle uğraşan kadınları tarımsal konularda eğitmek amacıyla açılan Çilek Yetiştiriciliği ve Mantar yetiştiriciliği kursları sonunda kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Törene Mecitözü Kaymakamı Ahmet Demirci, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü E. Elfaz Ermiş, İŞKUR İl Müdürü Zeki Karaman, Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekili Bekir Gümüş, Mecitözü Belediye Başkanı Ünal Yavuz, Mecitözü Ziraat Odası Başkanı Satılmış Köse, Kosgeb İl Müdür Vekili Gökhan Yürürer, İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Doğru, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür V. Erdem Kolabaş ve Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Temel Levent katıldı.

Organizasyonda konuşan İl Müdürü E. Elfaz Ermiş  "İlimiz Üreticilerinin yeni ürünlerle tanışarak ürün desenini arttırmak amacıyla İl genelinde başlattığımız eğitim çalışmalarından biri daha bugün burada sona ermiş bulunuyor. Bayanlara yönelik açmış olduğumuz kurslara ilginin yoğun olduğunu görmek bizleri sevindiriyor. İnşallah bu kurslarda öğrendiğiniz bilgiler ışığında üretime geçerek aile ekonominize ve ülke ekonomisine katkıda bulunacaksınız. Sizlere kurslarımıza göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Kursların açılmasında emeği geçen İlçe Kaymakamımıza, Halk Eğitim Müdürümüze, İşkur İl Müdürümüze ve emeği geçen herkese teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Mecitözü Kaymakamı Ahmet Demirci' de konuşmalarında "eğitimin beşikten mezara kadar sürmesi gerektiğini ve bayanların da bu eğitimleriyle aile eğitimine ve üretimine katkıda bulunduklarını bundan sonra da kaymakamlık olarak girişimci bayanlara desteklerinin devam edeceğini ve eğitimlerin ailelere katkı sağlayacağına inandığını belirterek katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından sertifika törenine geçilerek kursu başarıyla bitirenlere sertifikaları takdim edildi

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER