© Tarım Pusulası 2021

Çilek Üretim Alanınında İnceleme

Ordu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kemal Yılmaz Ulubey İlçesinde Çilek Üretim Alanınında İncelemelerde Bulundu.

Ordu'da ürün çeşitliliğinin artırılarak üreticilere fındığın yanında ek gelir getirici ürünlerin kazandırılması amacıyla yapılan çalışmaları yerinde incelemek adına İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal YILMAZ Ulubey İlçesinde incelemelerde bulundu.

İlk olarak Ulubey Kaymakamı Emrullah TEMİZKAN'ı makamında ziyaret eden İl Müdürü daha sonra Ulubey İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünü de ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Ziyaretlerin ardından Ulubey Kaymakamı Emrullah TEMİZKAN, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal YILMAZ ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bilal ÇELİK Ulubey ilçesinde yeni tesis edilen çilek bahçelerini gezerek yapılan üretim faaliyetlerini incelediler.  Burada kısa bir açıklama yapan Ordu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kemal YILMAZ; "İlimizde fındığın yanında ilave gelir getirici ürünleri çok önemsemekteyiz. Buna bağlı olarak da üreticilerimizin gerek yerel kaynaklar gerekse bakanlığımız tarafından verilen desteklerden en üst düzeyde yararlanmalarını sağlamak için gayret sarf ediyoruz. Bu kapsamda Ordu Büyükşehir Belediyemizce sağlanan kaynakla 2015 yılı içerisinde alımı yapılan 420 bin adet çilek fidesini ilimiz genelinde çilek üretimini yaygınlaştırmak için üreticilerimize dağıtmıştık. Bu fideler ile Ulubey İlçemizde şuan ziyaret ettiğimiz çilek bahçesi gibi birçok bahçe tesis edildi. Yine Bakanlığımız kaynakları kullanılarak çilek üreticilerimize malç naylonu, damlama sulama sistemi, yüksek tünel için demir konstrüksiyon ve naylon desteği de verilmiştir. Bu desteklerin neticesinde Ulubey ilçemizde 960 metre rakımda yetiştirilen çilekleri görünce yapmış olduğumuz çalışmaların ne kadar doğru ve isabetli olduğunu anlıyor ve son derece memnuniyet duyuyorum. Bir zamanlar ilimizde yaklaşık 750 dekar alanda üretimi yapılan çileğin 2012 yılına gelindiğinde 11 dekara gerilediğini gördük. Son iki yıl içerisinde çilek üretimini yeniden artırmak amacıyla yaptığımız çalışmalar neticesinde çilek üretim alanı 2015 yılında 200 dekarın üzerine çıkmıştır.  Bizler tarım teşkilatı olarak üreticilerimizin her zaman yanında olduk ve bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Gerek Büyükşehir Belediyemize gerekse Ulubey Kaymakamımız Sayın Emrullah TEMİZKAN'a verdikleri destek ve gösterdikleri ilgi için tüm üreticilerimiz adına teşekkür ediyorum. Son olarak belirtmek isterim ki; İlimizde bu tür bahçelerin dolayısıyla da ürün çeşitliliğimizin her geçen gün arttığını görmeyi umut ediyor; üreticilerimize bol kazançlar diliyorum." diyerek sözlerini sonlandırmıştır.

Ulubey Kaymakamı Emrullah TEMİZKAN'da; Ulubey tarımına sağladıkları katkılardan dolayı İl Müdürü Kemal YILMAZ'a teşekkür ederek; "Kaymakamlık olarak İlçemize gelecek her türlü yatırıma elimizden geldiğince destek olmaktayız. Amacımız İlçemizi her alanda kalkındırmaktır" diyerek sözlerine son vermiştir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER