© Tarım Pusulası 2021

Bağ Bozumu Şenlikleri Yapıldı

Safranbolu Kaymakamlığı tarafından hazırlanan Bağ Bozumu Şenlikleri yapıldı.

Safranbolu SAKEM’de düzenlenen şenliklere Vali Orhan Alimoğlu, Garnizon Komutanı J. Albay Cihan Ulukaya, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy,  İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cemalettin Çataklı, Siyasi Parti Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşlarının başkan ve üyeleri, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayan şenliklerde konuşan Vali Orhan Alimoğlu “İnsan yarışmaya katılan üzüm sepetlerine bakınca yemeyip seyretse bile zevk alıyor. O zaman anlıyoruz ki bu güzel bir iş, bu işin geliştirilmesi lazım. Çünkü insanların temel ihtiyacı yiyecek ve giyecek o zaman bunlardan vazgeçemeyeceğimizi biliyoruz. Nitekim Devlet-Hükümet politikası olarak da tarımın önemini vurguluyoruz ve her yönden destekliyoruz. İnşallah bunu millet olarak da kavradık ve Karabük ilimizde de bu gelişmeleri memnuniyetle takip ediyoruz. İl Özel İdaresi olarak mütevazı katkılarımız oluyor. Tarım ve hayvancılık vazgeçilmez bir iştir. Yeryüzünde bedava bir iş yoktur, hepsinin hakkını vermek lazım. Sanayi, turizm ve ticaret de önemlidir ama tarım ve hayvancılığın da en az bunlar kadar önemli olduğunu unutmamamız gerektiğine inanıyorum. Bu münasebetle toprakla samimiyeti arttırıp bu üzümleri yetiştirenleri tebrik ediyorum.” dedi.
 
Protokol konuşmalarının ardından Safranbolu Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin gösterileri sergilendi. Şenliğin son bölümünde dereceye giren üzüm yetiştiricilerine hediyeleri verildi. En İyi Üzüm Yetiştiricisi yarışmasında Çavuş Üzümü kategorisinde Hasan Yakupoğlu birinci oldu.
 
Bağ bozumu şenlikleri katılanlara üzüm ve üzüm pekmezi ikramı ile sona erdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER