© Tarım Pusulası 2021

Amasya'da kadın çiftçilere eğitim

Amasya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü öncülüğünde, kırsal alanda yaşayan kadın çiftçilerin, kalkınmada daha aktif rol almasını...

Amasya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü öncülüğünde, kırsal alanda yaşayan  kadın  çiftçilerin, kalkınmada daha aktif rol almasını sağlamak amacıyla "Kadın Çiftçi Eğitimi" projesi kapsamında, eğitimler verilmeye başlandı.

Sarımeşe köyünde başlayan eğitimlere, il merkezimize bağlı değişik köylerden 30 kadın çiftçi katıldı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Lokman Gültekin, yaptığı açıklamada, eğitimlerin, Gıda, Tarım ve Hayvan İl Müdürlüğü, Aile  ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Ziraat Odası Başkanlığı iş birliğiyle düzenlendiğini belirtti.

Gültekin, ''Bu eğitimler ile kırsal alanda yaşayan ve çiftçilik ile uğraşan kadınlarda liderlik, girişimcilik, tarım, hayvancılık, ev ekonomisi ve kooperatifçilik gibi konuların yanı sıra toplumsal cinsiyet eşitliği, kadına yönelik şiddet, kişi hak ve özgürlükleri konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz'' dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sadi Ergin ise eğitimlerin kurumlar arası işbirliği ile düzenlendiğini ifade ederek, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünün kadınlara yönelik faaliyetlerini aktardı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER