© Tarım Pusulası 2021

Adaçayı Üretimi Artırma Çalışmaları

Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün Tıbbî ve aromatik bitkilerin üretimlerinin artırılması çalışmalarının Tekirdağ'da yapılması için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına sunduğu Adaçayı Üretimini Geliştirme Projesi kabul edilmiş olup proje kapsamında Şarköy İlçesinde daha önceki yıllarda tütün tarımını bırakmış çiftçiler başta olmak üzere adaçayı üretimi yapmak isteyen üretici ve arazi tesbitleri yapılmıştır.

Projeye alınmış olan Şarköy İlçesinin Gaziköy Mahallesindeki üreticilere İl Müdürlüğünden Ziraat Yüksek Mühendisi Hüseyin KANTAR, Şarköy İlçe Müdürlüğünden Ziraat Mühendisleri Buket Serin ORHAN ve Şenol YILDIZ ile Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsünden Dr.Ünal KARIK ve Fatih ÇİÇEK'in katılımları ile eğtim toplantısı düzenlenmiştir. Toplantıda üreticilere başta toprak hazırlığı olmak üzere fide dikimi, bakım ve hasat tekniği ile kurutma ve depolama, pazarlama üzerine bilgiler verilmiştir.

Şarköy İlçesinin Gaziköy Mahallesinde 40 çiftçi ailesi kendi arazilerinde adaçayı tarımı yapmak istemektedir. Gaziköy ile diğer köylerdeki mevcut potansiyeli geliştirmek için Tarım İl Müdürlüğü Adaçayı Üretimini Geliştirme Projesi üzerinde çalışmaktadır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER