© Tarım Pusulası 2021

Velilerin tarım lisesi zaferi!

48 yıllık Tarım Anadolu Meslek Lisesi’nin bulunduğu arsaya 10 bin kişilik cami için yapılan imar planı değişikliği, mahkeme durduruncu belediye de projeyi iptal etti. Aileler okullarını geri istiyor.

Samsun İl Müftülüğü, Atakum İlçesi’nin sahil kesiminde 30 dönüm üzerine kurulu 2 bin 700 metrekare kapalı alana sahip Samsun Tarım Anadolu Meslek ve Tarım Meslek Lisesi’nin bulunduğu yere 10 bin kişilik cami yapılması için 2 yıl önce çalışma başlattı.  Okul Aile Birliği, 30 Ağustos 2013’te imar plan değişikliğinin iptali için 1’nci İdare Mahkemesi’ne başvurdu. 
 
Mahkeme dur dedi
 
Mahkeme yürütmeyi durdurma talebini reddetti. Okul Aile Birliği ardından ret kararının iptali istemiyle Samsun Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurdu.
 
Okul 2014-2015 eğitim döneminde kullanılmayan Gelemen Yatılı Bölge Ortaokulu binasına taşındı. Adı da ’Gelemen Mesleki Eğitim ve Teknik Anadolu Lisesiolarak değiştirildi. Samsun Bölge İdare Mahkemesi geçen yıl 21 Ekim’de aldığı kararla 1’nci İdare Mahkemesi’nin kararını kaldırarak imar planı değişikliği işleminin yürütmesinin durdurulmasına karar verdi. Mahkeme kararı sonrasında Büyükşehir Belediye Meclisi’nin bu ayki toplantısında okul alanı kullanımının, cami yapımı için ’dini tesis alanı’ kullanımına dönüştürülmesini içeren imar planı değişikliği oy birliği iptal edildi. Bunun üzerine de okulun eski yerine taşınması için öğrenci velileri de Samsun Valiliği’ne 300 dilekçeyle başvurdu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER