© Tarım Pusulası 2021

Uygunsuz üretim yapan işletmelere ceza

ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerinin 576 işyerinde yaptığı denetimde, uygunsuz üretim yaptığı tespit edilen işletmelere 209 bin lira ceza uygulandı.

Serik Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayı dolayısıyla gıda denetimleri yaptı. Ekiplerin tatlı ve unlu mamulleri üretim tesislerinde yaptığı denetimlere katılan İlçe Müdürü Mustafa Çömezoğlu, işletme sahiplerine eksikliklerin giderilmesi konusunda uyarılarda bulundu.

İlçede gıda konusunda faaliyet gösteren 1285 işletme olduğunu anlatan Çömezoğlu, bu işyerlerinde rutin veya şikayet üzerine denetimler yapıldığını aktardı. Yapılan 576 denetimden 202 adet numune alındığını ve bunlardan uygunsuzluk tespit edilen 24 işletmeye 209 bin lira idari para cezası uygulandığını kaydeden Çömezoğlu, "Satış ve toplu tüketim yerlerinde tespit edilen kodekse aykırı ürünler için, üretim yerinin bulunduğu il ve ilçe müdürlüklerine bildirimde bulunarak idari para cezası uygulattırılmıştır. Ramazan boyunca denetimlerimiz devam edecektir" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER