© Tarım Pusulası 2021

Üretici bizim varlık sebebimiz

Üretici bizim varlık sebebimiz

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı ile Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) arasında imzalanan, işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesine; istihdamın korunmasına ve işsizliğin azaltılmasına katkı sağlamak amacıyla "Aktif İşgücü Piyasası Programları İşbirliği Protokolü" kapsamında yürütülen  "Sürü Yönetimi Elemanı Benim"  ve "Tarımsal Nüfus Gençleşiyor" Projeleri 2016 yılı planlaması için İl Müdürlüğünde toplantı düzenlendi.

Toplantıya İzmir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dallı, İl Müdür Yardımcısı Gökhan Karaca, İŞKUR Antalya Şube Müdürü Neva Akçayır, İlçe Müdürleri, İlçe Ziraat Odaları ile İl Hak Eğitim Müdürlüğü temsilcileri katıldı.

Sözlerine geçtiğimiz yıllardaki eğitime vermiş oldukları katkılar nedeniyle ziraat odaları ile özveri ile çalışan kursiyerlere teşekkür ederek başlayan İl Müdürü Ahmet Dallı, kursların üreticiler tarafından talep gördüğünü ve önemli bir ihtiyacı karşıladığını kaydetti.

Eğitim çalışmalarının önemine değinen Dallı, " Bilgi transferi çok önemli. Bakanlık olarak bizim asli ve ana görevimiz eğitim. Bildiğimizi üreticilerimize ve paydaşlarımıza aktarmamız önemli bir husus. Üretici bizim varlık sebebimiz. Eğitimlerin önemi nedeniyle ilçelerimizde her hafta ikisi gece biri gündüz olmak üzere 2 yıldır eğitimler düzenlemekteyiz" diye konuştu.

İŞKUR'un kursa katılanlara sigorta yapması ve günlük bir ücret ödemesinin de teşvik edici bir unsur olduğunu belirten Dallı, uygulamadan memnun olunduğunu ve geliştirerek devam etmesini dilediklerini söyledi.

İlk olarak 2013 yılında pilot olarak başlayan ve ardından 81 ilde uygulamaya koyulan proje kapsamında 2014 yılında Antalya genelinde Sürü Yönetimi Elemanı Benim Projesi kapsamındaki kurslara 327,  Tarımsal Nüfus Gençleşiyor Projesi kapsamında düzenlenen kurslara ise 74 kursiyer katıldı. 2015 yılı kurslarının devam ettiğinin belirtildiği toplantıda program dışı gelen talepler doğrultusunda açılan kurslara 433 kişinin katıldığı kaydedildi. Kurslar kapsamında temel kesme çiçek yetiştiriciliği, meyvecilikte budama, bahçe bakımı, arı, mantar ve domates yetiştiriciliği, süt hijyeni, sürü yönetimi konularında eğitimler düzenlendi.

Toplantıda katılımcılarla 2016 yılında ilçelerinde planlamayı düşündükleri kurslar görüşülerek karara bağlandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER