© Tarım Pusulası 2021

Tokat'ta Biçer Kontrolleri Devam Ediyor

0

Tokat'ta 2014/2015 ekim sezonunda yaklaşık 184000 hektar alanda (buğday, arpa, yulaf, çavdar, dane mısır, yağlık ayçiçeği, çeltik vb.) tarla bitkisi ekilişi yapılmıştır.

Tokat genelinde biçerdöverle ürün hasadında dane kayıp oranı 2015 yılı için  % 3 olarak belirlenmiştir.

Geçen yıl Tokat'ta biçerdöverle yapılan tarla bitkisi ürün hasadında dane kayıp oranı % 1,55 olarak gerçekleşmiş ve İl ekonomisinin ve çiftçilerin 1.985.256,00 TL zarar görmesine engel olunmuştur.

Biçerdöverle ürün hasadında dane kayıp oranının % 3 ün altında tutulabilmesi için Tokat Merkez ve İlçelerinde Biçerdöver Kontrol Ekipleri oluşturulmuş, biçerdöverle ürün hasadı yapılan belde ve köylere Valilik Tebliği, Afişler ve Çiftçi Mektupları dağıtılarak konunun önemi belirtilmiştir.

Biçerdöverle hububat hasadı Erbaa ve Niksar İlçelerde tamamlanmış, İl Merkezi, Pazar, Turhal ve Zile İlçelerde tamamlanmak üzeredir. Artova, Yeşilyurt ve Sulusaray İlçelerde ve Merkez - Çamlıbel Beldesinde ise devam etmektedir.

Tokat genelinde iklim şartlarının uygun gitmesi ve ilkbahar yağışlarının iyi olmasından dolayı 2015 yılı verim artışının geçen yıla oranla % 30-50 arasında fazla olması beklenmektedir.​

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER