Gökçealan Üzüm Festivali İle Osmanca Üzümü Görücüye Çıktı
SiyasetGökçealan Üzüm Festivali Selçuk’un Gökçealan Mahallesi’nde düzenlendi. Selçuk’un Osmanca ve diğer üzüm çeşitleriyle ünlü mahallesi Gökçealan’da bu yıl ikinci kez düzenlenen festival bağbozumuyla başladı. Festivalde yarışmalar, eğlence ve lezzet bir aradaydı.
Gökçealan Üzüm Festivali Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı ve protokol üyelerinin bir bahçeden üzüm keserek; sembolik olarak bağ bozumunu gerçekleştirmesiyle başladı. Protokol üyeleri tarafından dövülen keşkek vatandaşlara dağıtıldı. Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı festival için kurulan ve üzüm başta olmak üzere yöresel ürünlerin satıldığı stantları tek tek gezerek; vatandaşlarla ilgilendi. Gökçealan’ın çocukları festivale özel kurulan şişme oyun parkında doyasıya eğlendi .
Gökçealan Üzüm Festivali’ne Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçılar Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Selçuk Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu, Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Güller, Selçuk İlçe Tarım Müdürü Mustafa Acargil, oda temsilcileri, sivil toplum kuruluşu üyeleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından ilk açılış konuşması Gökçealan Mahallesi Muhtarı Kaşif İz tarafından yapıldı. Kaşif İz konuşmasında Osmanca üzümünün Gökçealan’a has bir üzüm olduğunu belirterek; “Osmanca her şeyiyle yöremize has bir üzüm. Bu üzümü tanıtmak adına düzenlenen festivalimizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Bu toprakların hakkını vermek için çalışmalıyız
Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı yaptığı konuşmada bu yıl ikinci kez düzenlenen Gökçealan Üzüm Festivali’nin birincisinin üzerinde bir performansla düzenlendiğini ve bunun her sene katlanarak devam edeceğini belirterek sözlerine başladı. Başkan Bakıcı; “Hedefimiz bu bereketli topraklarda yetişen ürünlerimizi en iyi şekilde tanıtmaktır. Bu topraklarda yetişen ürünler birinci sınıf nitelikli ürünlerdir. Bugün Selçuk’a baktığımızda mandalina, şeftali, nar, ayva, üzüm, incir, zeytin gibi ürünlerin hepsi dış piyasaya ihraç edilmektedir. Biz bu topraklarda yetişen bütün ürünlerimizin değerini bulması için ilgili tüm kurum ve sivil toplum örgütleriyle birlikte çalışmaya devam ediyoruz.
Konuşmasında Selçuk’un tarihi yapısının üzerinde yaşayanlara bir sorumluluk getirdiğini belirterek; “Bu toprakların hakkını verebilmek için hepimize düşen görev çok çalışmaktır. Çalışırsak el ele verirsek başaramayacağımız bir şey yoktur.
En iyi üzümler seçildi
Başkan Bakıcı’nın konuşmasının ardından En İyi Yerel Çeşit Osmanca Üzüm Yarışması, En İyi Diğer Çeşit Üzüm Yarışması ve En İyi Yaprak Sarma Yarışması düzenlendi. Yarışmada Selçuk Tarım İlçe Müdürü Mustafa Acargil, Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Şenol, Hasan Ali Albeyoğlu, Deppo Efes İşletme Müdürü Ömer Soysal, Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Özkan Aracı, Selçuk Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu, Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Güller, Memiş Çerçi ve daha birçok ismin aralarında bulunduğu jüri üyelerinin verdiği puanlar yarışmaların dereceye giren isimlerini belirledi. Gökçealan Üüzm Festivali kapsamında düzenlenen yarışmaların kazananlarına ödülleri protokol üyeleri ve festivale katkı sunun isimler tarafından verildi.
Yarışmada dereceye giren isimler şöyle
Diğer Çeşit Üzüm Yarışması
1- Mehmet Üretmen
2- Emre Harmancıoğlu
3- Seyfi Kaya
Osmanca Üzüm Yarışması
1- Mehmet Ovalıoğlu
2- Mehmet Bozdağan
3- İlker Özgüler
En İyi Yaprak Sarması
1- Belda Ergen
2- Fatma Zengin
3- Gonca Özgülen
Yarışmaların ardından Selçuklular bir müzik ziyafeti yaşadı. Kültür ve Sanat Evi Müzisyenleri Neyzen Murat Gezer, Kamber Karameşe ve Duygu Aktaş söyledikleri türkülerle Selçuklular’a keyifli dakikalar yaşattı. Festivalde Selçuk Efes Folklor Ekibi de bir gösteri sundu.
Gökçealan Üzüm Festivali’nin finalinde sahneye Fatma Meşe çıktı. Genç Sanatçı birbirinden güzel türkülerini Gökçealanlılarla birlikte söyledi. Başkan Bakıcı genç sanatçıyı tebrik ederek; çiçek ve Artemis Heykeli hediye etti.
İlginizi Çekebilir