© Tarım Pusulası 2021

"Çiftçilerimize Milyonlarca Parayı Hibe Verdik"

AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu: "Hükümet olarak 15 yılda 81 ilde tarım ve hayvancılığı desteklemek için çiftçilerimize milyonlarca parayı hibe ettik. Zaman zaman kredi destekleri oluyor ama bunlar da orantılı değil. Bu kapsamda 2017 yılında sadece Erzurum'da 213 milyon lira hibe verildi"

AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, "Hükümet olarak 15 yılda 81 ilde tarım ve hayvancılığı desteklemek için çiftçilerimize milyonlarca parayı hibe ettik. Zaman zaman kredi destekleri oluyor ama bunlar da orantılı değil. Bu kapsamda 2017 yılında sadece Erzurum'da 213 milyon lira hibe verildi." dedi.

Taşkesenlioğlu, kentteki bir restoranda Erzurum ve bölgedeki tarım kredi kooperatifi temsilcileriyle tarım ve hayvancılığın sorunlarını konuşmak üzere düzenlediği basın toplantısında Doğu Anadolu Bölges'nin tarım ve hayvancılıkta önemli bir yeri olduğunu söyledi.

Bölgenin bu konumuna rağmen istenen verimin elde edilemediğini belirten Taşkesenlioğlu, "Binlerce hayvan yetiştiriyoruz ama eti hala en pahalı tüketen kentlerden biriyiz. Aylarca tarımla ilgili işler yapıyoruz ama soframıza getirdiğimiz bir peynir markamız bile yok." dedi.

Taşkesenlioğlu, birçok ürünün başka kentlerden Erzurum'a geldiğini ifade ederek, "Bizde yetişen ürün başka bir ile gidip işlendikten sonra bizim sofralarımıza geliyor. Trabzon'da bile tereyağı var. Onların hayvan sayısı ile bizimkini kıyasladığımızda yükü başkaları haklı olarak götürüyor çünkü markasını oluşturmuş. Biz de burada süt üretimiyle ilgili binlerce çalışma yapsak da yine alacağımız netice ekonomik anlamda bizleri çok tatmin etmiyor." diye konuştu.

Devletin çiftçilere yönelik desteklerinin her zaman devam ettiğini anlatan Taşkesenlioğlu, buna rağmen istenen verimin elde edilemediğini aktardı.

Taşkesenlioğlu, şöyle konuştu:

"Hükümet olarak 15 yılda 81 ilde tarım ve hayvancılığı desteklemek için çiftçilerimize milyonlarca parayı hibe ettik. Zaman zaman kredi destekleri oluyor ama bunlar da orantılı değil. Bu kapsamda 2017 yılında sadece Erzurum'da 213 milyon lira hibe verildi. Ancak elde edilen tarım varlıklarına ve hayvan satışlarına baktığımızda istenen seviyeye gelememişiz. Demek ki bizim de eksik bıraktığımız noktalar var."

Önemli olanın üretmek değil katma değer sağlamak olduğunu vurgulayan Taşkesenlioğlu, bölgenin ülke ekonomisinde kilit rol oynayan bir bölge olduğunu kaydetti.

Taşkesenlioğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Yaşadığımız şehrin ve bölgenin eşi benzeri yok. Bizim ülke ekonomisinde kilit rol oynayan bir şehir olmamız lazım. İlimizin ana damarları tarım ve hayvancılık, bunu çıkardığımızda geriye bir şey kalmıyor. Eğer 750 bin ton süt ürettiğimizi söylüyor ve bunun yüzde 30'u sanayiye gidiyorsa o zaman bizim başka bir yönteme geçmemiz lazım. Bir takım olumsuzluklar olsa da bizim üretmeye devam etmemiz ve kazancımızı artırmamız lazım."

Toplantıya, Doğu Anadolu Ziraat Odaları Birliği Başkanı Latif Maskan, Erzurum Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Akar, Erzurum Ticaret Borsası Başkanı Hakan Oral da katıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER