© Tarım Pusulası

Bu Meyve Altın Değerinde: Kilogramı 500 TL'den Başlıyor

Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin tarımsal destekleriyle başlayan mavi yemiş üretimi, yüksek ekonomik getirisiyle çiftçilerin yüzünü güldürüyor. Fındığa alternatif olarak geliştirilen ürün, kilogramı 500 TL'den başlayan fiyatlarla alıcı buluyor.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in öncülüğünde yürütülen kırsal kalkınma çalışmaları kapsamında, Ordu'da mavi yemiş (likapa) üretimi hızla artıyor. Belediyenin fidan ve damlama sulama desteğiyle başlayan proje, bugün 176 dekar alanda üretime ulaştı ve çiftçilere önemli bir ek gelir kapısı oldu.

Fındığa Alternatif Olarak Yüksek Getiri Sağlıyor

Ordu topraklarında verimli bir şekilde yetişen mavi yemiş, özellikle fındık rekoltesinin düşük olduğu bölgelerde çiftçiler için cazip bir alternatif haline geldi. Ürün, taze tüketim ve işlenmiş meyve sanayisinde güçlü bir ticari potansiyel taşıyor. Bu yılki hasat döneminde kilogram fiyatının 500 TL’den başladığı belirtilirken, bu yüksek ekonomik getirinin üreticileri oldukça memnun ettiği ifade edildi.

Gürgentepe ilçesinde Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle mavi yemiş bahçesi kuran üreticilerden Adem ve Murat Polat, ürünün kalitesinden ve elde ettikleri gelirden duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Fındık bahçelerinde verimin azaldığı yerlerde mavi yemişin önemli bir gelir kaynağı olduğunu belirten Polat kardeşler, bahçelerini büyütmeye devam ettiklerini ve ürünlerini herhangi bir pazar sorunu yaşamadan sattıklarını söylediler.

Destekler Devam Edecek

Ordu Büyükşehir Belediyesi, mavi yemiş yetiştiriciliğini daha da yaygınlaştırmak amacıyla fidan, eğitim ve teknik desteklerini sürdüreceğini açıkladı. Bu çalışmalarla, Ordu ekonomisine yeni bir soluk getirilmesi ve tarımsal gelir kaynaklarının çeşitlendirilmesi hedefleniyor. Üreticiler de sağlanan desteklerden dolayı Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler'e teşekkürlerini sundular.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER