© Tarım Pusulası 2021

Akhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Dünya Gıda Günü Etkinliklerine Katıldı

16 Ekim Dünya Gıda Günü, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) kuruluş yıl dönümü olması sebebiyle 1981 yılından bu yana her yıl farklı bir tema ile kutlanıyor. 2024 yılı Dünya Gıda Günü'nün teması ise “Daha İyi Bir Yaşam ve Daha İyi Bir Gelecek İçin Gıda Hakkı” olarak belirlendi.

Bu kapsamda Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikler çerçevesinde gerçekleştirilen panele, Akhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü de katıldı. Etkinlikte ilçede üretilen yerel gıdalar sergilenirken, gıdanın önemine dair sunumlar ve video gösterimleri yapıldı. Akhisar standı, katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

Akhisar’ın coğrafi işaretli ürünleri olan Domat Zeytini, Uslu Zeytini, Domat Zeytinyağı, Uslu Zeytinyağı ve Akhisar Köftesi etkinlikte ön plana çıkarıldı. Ayrıca, ilçenin zeytin üretiminde önemli bir yere sahip olan Gemlik (Trilye) çeşidi zeytin ile ihracatta yoğun talep gören peynir dolgulu jalapeno biber, sarımsaklı zeytin, limonlu zeytin, jalapeno biberli zeytin, kapya biberli zeytin gibi yöresel ürünler de standda sergilendi. Yöresel tatlılar Akhisar Helvası ve Höşmerim de katılımcıların beğenisine sunuldu.

Manisa Valisi Vahdettin Özkan’ın da ziyaret ettiği Akhisar standı, yoğun ilgi gördü. Vali Özkan, Akhisar’ın yöresel ürünlerinin tanıtımına yapılan katkının hem ilçe ekonomisi hem de yerel üreticiler açısından önemine vurgu yaptı.

Akhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, etkinlik boyunca gıdanın insan hayatındaki hayati önemine dikkat çekerken, yöresel ürünlerin tanıtımı ile ilçenin ekonomisine katkı sağlamayı hedefledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER