
Bursa Büyükşehir Belediyesi, kentteki çilek üretimini artırmak amacıyla 147 üreticiye toplam 1 milyon 222 bin 500 adet çilek fidesini yüzde 60 hibeyle teslim etti. Başkan Mustafa Bozbey, çiftçinin yüzünün gülmesiyle Bursa'nın da yüzünün güleceğini belirterek, üreticiye desteklerinin süreceğini vurguladı.

BURSA - Bursa Büyükşehir Belediyesi, kentin önemli tarım ürünlerinden olan çilek üretiminin daha verimli hale getirilmesi için önemli bir adım attı. 147 çilek üreticisine, Tarım Peyzaj AŞ ve Bursa İli Hayvancılığı Geliştirme Birliği (HAGEL) iş birliğiyle toplam 1 milyon 222 bin 500 adet çilek fidesi yüzde 60 hibe oranıyla teslim edildi. Hüdavendigar Kent Parkı'nda düzenlenen törene Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in yanı sıra, bürokratlar, sivil toplum kuruluşu ve kooperatif temsilcileri ile Orhaneli, Büyükorhan, Keles, Osmangazi, İnegöl, Kestel ve Yıldırım ilçelerinden çok sayıda üretici katıldı.
Başkan Bozbey: "Çiftçimize Özel Önem Veriyoruz"
Bursa'nın tarımına güç katacak bir projeyi daha hayata geçirdiklerini belirten Başkan Mustafa Bozbey, hibeli fide dağıtımına gösterilen yoğun ilgi nedeniyle bahar döneminde ek olarak çilek fidesi dağıtımının programa alındığını müjdeledi. Bozbey, "Bu destek, üreticimizin alın terinin karşılığını alması, kırsalda yaşamın güçlenmesi ve Bursamızın bereketli topraklarının daha da değerlenmesi içindir. Çünkü biz, tarıma verilen her desteğin aslında geleceğimize yapılan bir yatırım olduğuna inanıyoruz. Ben de bir çiftçi çocuğuyum. Çiftçilikle ve hayvancılıkla uğraşan köylülerimizin ne kadar zahmetli çalıştığını biliyorum. Üreticinin alın terini bilen, nasıl yaşam sürdüğünü bilen biri olarak göreve geldiğimiz günden bu yana çiftçimize özel önem veriyoruz. Bu bereketli toprakları koruyan sizlersiniz. Onun için çiftçilerimize teşekkür ediyorum" dedi.
"Üreticimizin Emeğini Korumak Temel Önceliğimiz"
Üreticilerin ihtiyaçları doğrultusunda geliştirdikleri projeleri Bursa'nın dört bir yanında hayata geçirdiklerini anlatan Başkan Mustafa Bozbey, Mustafakemalpaşa'da atıl durumdaki tesisleri aktif hale getirerek damla sulama boru üretim tesisini hizmete açtıklarını hatırlattı. Sıvı gübre üretim tesisine de değinen Başkan Bozbey, 4 bin bidon sıvı gübrenin hazır durumda olduğunu dile getirdi. Çiftçinin yüzünü güldürmeyi amaçladıklarını vurgulayan Başkan Bozbey, "Çiftçinin yüzü güldüğünde Bursa'nın da yüzü gülecek. Ayrıca projelerimizi çevreye duyarlı bir şekilde yapıyoruz. Damla sulama boru üretim tesisindeki her ürün geri dönüşümden elde ediliyor. Bir taraftan toprağımızı korurken, diğer taraftan çevremize sahip çıkıyoruz. Mobil toprak analiz cihazlarımızla çiftçilerimizin hizmetine sunuyoruz. Yaban mersininden aronyaya, kestaneden cevize kadar on binlerce fide ve fidanı çiftçilerimizle buluşturduk. Gemlik'te zeytine, Yenişehir'de Merinos yününe, dağ ilçelerimizde siyez buğdayı tohumuna sahip çıktık. Arpa ve flake desteğimizle de üreticimizin yanında olduk. Tüm projelerimizde üreticimizin emeğini korumak en temel önceliğimizdir. Bu anlayışla tarımda iz bırakan çalışmalar yapıyoruz. Bu yolda en büyük gücümüz çiftçilerimizdir" şeklinde konuştu.
"Çiftçimiz Üretirse, Bursa’mız Gülümser"
Toprağı korumanın geleceğe sahip çıkmak anlamına geldiğini belirten Başkan Bozbey, çiftçilerin sorunlarının kendi sorunları olduğunu ifade etti. Çiftçilerin üretimde yaşadığı zorluklara değinen Başkan Bozbey, "Biz bu yola çıkarken sadece yöneten değil, birlikte üreten, birlikte paylaşan bir anlayışı hâkim kılmak istedik. Geleceğe güvenle bakmak istiyorsak, üretimi desteklemek zorundayız. Çiftçi üretirse, soframız bereketlenir. Sofralar dolarsa halkımız mutlu olur, çocuklarımız sağlıklı büyür. Çiftçimizin her zaman destekçisi olmaya devam edeceğiz. Çiftçimiz üretirse, Bursamız gülümser. Herkese bereketli bir sezon ve bol kazançlar diliyorum" diyerek sözlerini tamamladı.
Kaynak:Tarım Pusulası
Yorum Yazın