© Tarım Pusulası 2021

Zirai İlaç Bayileri Toplantısı, Akhisar Ev Sahipliğinde Yapıldı

Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen, -halk arasında zirai ilaç olarak bilinen- Bitki Koruma Ürünleri (BKÜ) perakende ve toptan satışını yapan bayilere yönelik eğitim toplantısının ikincisine Akhisar ev sahipliği yaptı.

Akhisar Ziraat Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, İl Müdür Yardımcısı Serdar Mersinli, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Gökmen Kaya, İlçe Tarım ve Orman Müdürleri Ahmet Kılıç (Akhisar), Cihan Doğan (Kırkağaç), Hayati Aslan (Soma), Güngör Akyol (Gördes), Akhisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akbuğa ile Akhisar, Kırkağaç, Soma, Gölmarmara, Gördes ve Demirci ilçelerinde perakende veya toptan BKÜ satışı yapan 110 adet bayi iştirak ederken, ayrıca ilçe tarım müdürlüklerinde bayi kontrol görevi yürüten teknik personel de katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Manisa İl Tarım Müdürü Metin Öztürk, “İlimiz, BKÜ bayi sayısı bakımından Ülkemizde 3’üncü sırada yer almaktadır. Tarımsal üretimin en önemli paydaşlarından biri olan BKÜ Bayilerinin mevzuat kapsamında uyması gereken hususlar sahada karşılaştıkları sorunlar ve bunlara yönelik çözüm önerilerini değerlendirmek adına bu toplantıyı gerçekleştirdik. BKÜ kullanımının izlenmesi ve kontrolünün önemi gün geçtikçe artmaktadır. Tarımsal ürünlerde pestisit kalıntısının azaltılması ve bu kalıntının yasal sınırlar içinde tutulması, tüketicilerimizin güvenilir gıdalara ulaşmasının sağlanıp korunması ve bu vesileyle sağlıklı nesillerin yetişmesi açısından büyük önem arz etmektedir” dedi.

Toplantıda; yürürlükteki mevzuat, bitki koruma ürünleri numune alımı, Bayi ve Toptancıların taşıması gereken asgari fiziksel şartlar, bayilerin sorumlulukları, BKÜ Stok Takip Sistemi, BKÜ Veri Tabanı konuları hakkında sunum ve bilgilendirmeler yapıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Bağda Kalıntı Eylem Planı çerçevesinde; temiz üzüm ve pestisit (zirai ilaç) kalıntısı içermeyen asma yaprağı elde etmek için dikkat edilmesi gereken hususlar ile bağlarda biyolojik ve biyoteknik mücadelenin önemine de değinildi.

Katılımcılardan gelen soruların yanıtlanması ile toplantı sona erdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER