© Tarım Pusulası 2021

Ziraat’ten tarıma 265 çeşit kredi

Ziraat Bankası, bitkisel üretime 189, hayvansal üretime 43, su ürünlerine 33 olmak üzere 265 farklı konuda kredilendirme yapıyor.

Ziraat Bankası Tarımsal Pazarlama Bölüm Başkanı Burak Kantoğlu, tarım ve hayvancılığa 265 çeşit kredi desteği sağladıklarını söyledi. Kantoğlu “Ziraat Bankası olarak her üretim konusuna, kendisine özel koşullarla finansman imkânları sunuyoruz. Bitkisel üretimde 189, hayvansal üretimde 43, su ürünlerinde 33 olmak üzere toplamda 265 farklı konuda kredilendirme yapıyoruz. Sektöre özel tasarladığımız Bankkartımız Başakkart ile müşterilerimize tahsis ettiğimiz bitkisel üretim, seracılık, süt hayvancılığı gibi 5 farklı tarım konusunda, 5 farklı vade ve faiz oranı ile tahsis ettiğimiz tarım kredilerini tek bir kartla ilişkilendirebiliyoruz” dedi.

“Müşterilerimiz Başakkart’a yüklenen kredi limitlerini 7 gün 24 saat ATM’lerimizden nakit çekerek veya tamamını Başakkart üye işyerlerinden mazot, gübre, tohum, zirai ilaç, vb. tarımsal girdileri almak için kullanabiliyor” diyen Kantoğlu şunları söyledi: “Tarımsal girdi alımına yönelik olarak üye işyerlerimizden yapılan alışverişlerde müşterilerimizden 5 aya varan dönem için faiz almıyor, üstelik faizsiz dönemin sonunda geri ödenmeyen tutarları indirimli faiz oranları üzerinden kredilendiriyoruz. Böylece müşterilerimizin finansman yükünü azaltmış oluyoruz. Müşterilerimiz Başakkart ile Bankamızdaki vadesiz hesaplarına aktarılan destekleme tutarlarını, 7 gün 24 saat Bankamız ve diğer tüm banka ATM’lerinden nakit çekerek ya da POS cihazları aracılığı ile kullanabiliyor. Taksitli tarım destek kredimiz ile müşterilerimizin ödeme gücü dahilinde tarım ve tarım dışı tüm finansal ihtiyaçlarına daha uzun ve esnek vade seçenekleri ile çözüm üretebiliyoruz.  Tarımsal üretim faaliyetlerine devam eden, ancak tabi afet, maliyet artışı-gelir azalışı gibi etkenler nedeniyle nakit akışı bozulan ve kredi ödemesini vadesinde yapamayan veya ödeme güçlüğü yaşaması muhtemel müşterilerimize likidite gücü kazandırmak için mevcut borçlarını 5 yıla kadar yapılandırarak, uzun ve esnek vadeler ile rahatlıkla geri ödeme, tarımsal üretim faaliyetlerinin devamlılığını sağlamak için ilave işletme kredisi kullanma olanağı sağlıyoruz”

İŞLETMELERE ÖNCELİK

Kantoğlu tarımsal üretimde katma değer yaratacak yatırım projelerine, tarım işletmelerinin kendi ürünlerini depolama, işleme, paketleme, pazarlama kapasitelerini artırmaya yönelik projelerine ve üretici-sanayici entegrasyonunu sağlayan sözleşmeli üretim projelerine de ağırlık vermeye çalıştıklarını anlattı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER