© Tarım Pusulası 2021

Yüreğir Ziraat Odası’ndan Üreticiye Destek

YÜREĞİR İLÇESİ ZİRAAT ODASI İKİ ZİRAAT MÜHENDİSİ ARACILIĞIYLA "TARIM DANIŞMANLIĞI" HİZMETİ VERİYOR.

Adana’nın merkez Yüreğir İlçesi Ziraat Odası, tarımsal işletme sahiplerinin, üretim, işleme ve pazarlama sürecinin bütün aşamalarında karşılaştıkları problemleri çözmelerinde yardımcı olmak amacıyla, iki ziraat mühendisi aracılığıyla “Tarım Danışmanlığı” hizmeti veriyor.
Ziraat mühendisleri Gökçe Ateş ve Sezgi İrkin tarafından verilen hizmet, odaya kayıtlı üyeler tarafından memnunlukla karşılanıyor.
Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, tarım danışmanlığı hizmetinin, sürdürülebilir kırsal kalkınmanın sağlanmasında yaşamsal bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetleri Uygulama Esasları yönetmeliği kapsamında görevlendirdiğimiz personelimizin odamıza kayıtlı üreticilerimize sunduğu katkı, aynı zamanda ülkemiz ekonomisine sunulan katkıdır. Tüm üreticilerimizin danışmanlarımızın verdiği hizmetten en iyi şekilde faydalanmalarını bekliyoruz” dedi.
Başkan Doğan, çiftçilerin, Yüreğir Ziraat Odası’nda başvuru formunu doldurarak tarımsal danışmanlık hizmetinden faydalanabildikleri çağrısında bulundu.
TARIM DANIŞMANLARI NELER YAPIYOR?
Yüreğir Ziraat Odası Tarım Danışmanları Gökçe Ateş ve Sezgi İrkin ise, çiftçi ziyaretleri yaparak gerçekleştirdikleri hizmet hakkında bilgi verirken, “Birebir görüşmeler yaptığımız bu ziyaretlerimizde, işletme sahiplerinin üretim ve pazarlamanın tüm aşamalarında karşılaştıkları problemlerde çözüm ortağı oluyor ve onları yönlendiriyoruz. Buradaki amacımız; çiftçilerimizin geliştirilen teknolojileri kullandırtmak suretiyle, bilgi ve beceri kazanmalarını ve kırsal alanda yaşam standardının yükselmesine katkı sunmaktır” dediler.
Ateş ve İrkin, tarımsal işletme sahiplerine eğitim, yayım, danışmanlık ve bilgilendirme faaliyetleri hizmeti vererek, onların her konudaki sorunlarına çözüm arayışı içinde olduklarını kaydettiler. Çiftçilerin birim alandan elde ettikleri rekolte ve kalitede bilinçli tarımın önemli rol oynadığına dikkati çeken Ateş ve İrkin, şu bilgileri verdiler:
“Çiftçilere toprakta ürün yetiştiriciliğinde verim kalitesini arttırma meyve yada tarla ürünlerinin kalitesini arttırmaya yönelik tavsiyelerde bulunabiliyoruz. Rekolte ve ürün kalitesinde düşüş yaşanmaması için gübreleme, sulama zamanlarında çiftçilere erken uyarı yapıyoruz.”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER