YÖK’ten ziraat, orman ve su ürünleri programlarına teşvik!
TarımYÖK Başkanı Saraç, ziraat, orman ve su ürünleri programlarına olan ilginin arttırılması ve özendirilmesine yönelik teşvik ve düzenlemelerin olacağını belirtti.
Orman ve Su ürünleri programlarının dekan ve yöneticileri, YÖK toplantısında bir araya geldi. YÖK Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda orman, orman endüstri, inşaat ve çevre mühendislikleri ile tıbbi aromatik bitkiler bölümlerin sorunları görüşüldü. Toplantıda konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, ülkemiz için stratejik önem taşıdığını düşündükleri ziraat, orman ve su ürünleri programlarına olan ilginin arttırılması ve özendirilmesine yönelik yakın zamanda kamuoyu ile de paylaşacakları teşvik ve düzenlemelerin olacağını vurguladı.
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun katılımıyla, “orman, orman endüstri, inşaat ve çevre mühendislikleri ile tıbbi aromatik bitkiler” eğitimi veren fakültelerin dekan ve yöneticileri ile YÖK Konferans Salonu’nda bir toplantı gerçekleştirildi.
Ülkemizin bulunduğu coğrafya ve bu coğrafyanın beraberinde getirmiş olduğu birçok zenginliğe sahip olduğunu belirten
YÖK Başkanı Prof. Saraç, yakın gelecekte ülkelerin kavgaları ve savaşlarının “su” üzerine olacağını vurgulayarak tüm dünyanın öncelikli gündeminde olan iklim değişikliğinin arkasında su ve orman politikalarının olduğunu söyledi.
Prof. Saraç, ülkemiz için stratejik önem taşıdığını düşündükleri ziraat, orman ve su ürünleri programlarına olan ilginin arttırılması ve özendirilmesine yönelik yakın zamanda kamuoyu ile de paylaşacakları teşvik ve düzenlemelerin olacağının altını çizdi.
“BİRBİRİNİN KOPYASI ÜNİVERSİTELER İSTEMİYORUZ”
Yükseköğretim Kurulu ve Yükseköğretim Kalite Kurulunun yanında diğer bir kurumsal yapının Yükseköğretim Planlama ve Yönlendirme Kurulu olduğunu ve bu kurulların üç işlev üzerinden işleyeceğini sözlerine ekleyen Başkan Saraç, bu üç süreç ve üç kurul doğru işletildiğinde ve yönetildiğinde, yükseköğretim sistemimizin küresel boyuttaki nicel büyüklüğünün, nitel büyüklüğe dönüşebileceğinin önemini vurguladı.
Türkiye’deki yükseköğretim sisteminde yapısal değişikliği gerçekleştirecek önemli bir hususun, üniversitelerimizde misyon farklılığı odaklı ihtisaslaşma ve bu kapsamda çeşitlilik olduğuna dikkat çeken Saraç, “Üniversitelerimizin hepsinin aynı ve birbirinin kopyası olmasını tasvip etmiyoruz” dedi. YÖK Başkanı Saraç, bu kapsamda üniversitelerimizin bir kısmının eğitimde bir kısmının araştırma ve teknoloji üretiminde bazılarının da bölgesel kalkınmaya katkı sağlamakta farklılaşmasını istediklerini belirtti. YÖK Başkanı Saraç, misyon farklılaşmasının, Kalite Kurulu süreçleri ile birleştiğinde yükseköğretimde yapısal değişim sürecini başlatacağını da vurguladı.
İlginizi Çekebilir