© Tarım Pusulası 2021

Yetki Karmaşası Hayvancılığa Zarar Veriyor..!

Hayvan hastalıklarının ülke genelinde yoğun şekilde boy göstermesini değerlendiren Veteriner Sağlık Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği Genel Başkanı Tuncay BURHAN; "Yoğun Hayvan Hastalıklarının Sebebi Yetki Karmaşası" dedi.

Hayvan hastalıklarının ülke genelinde yoğun şekilde boy göstermesini değerlendiren Veteriner Sağlık Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği Genel Başkanı Tuncay BURHAN yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Ülkemizde son zamanlarda yaşanan Hayvan Hastalıkları İle Mücadele Konusunda yaşanan sıkıntıların başında gelen çalışan personele dair yetki karmaşası besici ve yetiştiriciyi büyük sıkıntıya sokmuştur.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına ait 8 Aralık 2011 tarih ve 28136 sayılı resmi gazetede yayınlanan “Suni Tohumlama, Tabi Tohumlama ve Embriyo Transferi Faaliyetleri Hakkındaki Yönetmelik” gereği Veteriner Sağlık Teknisyenleri ve Teknikerlerine mesleğini icra etmeleri konusunda“Veteriner Hekim Sorumluluğu” ibaresi getirilmiştir. Son zamanlarda Ülkemizin zor süreçten geçtiği bugünlerde Hayvan Hastalıkları ile Mücadele ve Hayvan Islahı konusundaki bu yetki karmaşası Şap Hastalığı ile Mücadele de büyük sıkıntılara yol açtığı görülmektedir.

Türkiye genelinde bulunan Yetiştirici Birlikleri ve sektör “Veteriner Hekim Sorumluluğu” ibaresi nedeniyle birçok Hukuki İşlemler ve yetki karmaşası ile uğraşmaya maruz bırakılmışlardır. Oysaki eskiden Tarım Bakanlığı bünyesinde olan Veteriner Sağlık Meslek Liselerinde okuyan bu kişiler Hayvan Hastalıkları ile Mücadele ve Suni Tohumlama üzerine müfredata uygun bir şekilde eğitimlerini almışlardır.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında bu yetki karmaşasına son verilmesi adına ilgili yönetmelikte biran önce değişikliğe gidilmesi, hem çalışan personel açısından hem de sektör açısından sıkıntının ortadan kaldırılması neticesinde ülke hayvancılığına büyük katkı sağlayacaktır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER