© Tarım Pusulası

Yeni süper meyve İngiltere’de satışta: Dışı üzüm, içi kiraz

İspanyol girişim BoomBites, dışı üzüm içi kirazı andıran hibrit meyvesini İngiltere’de raflara sundu. Antioksidan bakımından zengin ürün, sağlık açısından faydalarıyla öne çıkıyor.

İngiltere’de tüketiciler, dışı üzüm içi kirazı andıran yeni bir hibrit meyveyle tanıştı. İspanyol tarım girişimi BoomBites tarafından geliştirilen ürün hem lezzeti hem de besin değeriyle dikkat çekiyor.

BoomBites’ın açıklamasına göre, hibrit üzüm binlerce kombinasyonun denenmesiyle elde edildi. Küçük ve kırmızı etli yumuşak üzümler ile iri, çekirdeksiz ve tatlı sofralık üzümler çaprazlanarak yeni bir tür ortaya çıkarıldı.

Şirket, meyvenin tadını “şimdiye kadar tadılan en iyi üzüm” olarak tanımlıyor. Ayrıca ürün, yüksek antioksidan içeriği sayesinde yaban mersiniyle kıyaslanabiliyor. Düzenli tüketimi kolesterol seviyelerini dengelemeye, damar sağlığını korumaya ve bağırsak mikrobiyotasını desteklemeye yardımcı olabiliyor.

Yeni hibrit üzüm, İngiltere’de ilk kez satışa sunuldu ve kısa sürede Avrupa’daki diğer pazarlarda da tüketicilerle buluşturulması planlanıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER